Vxl: +46(0)10-214 66 46
Blogg

Det här är vi på K2 Search: Richard Schmidt

Richard Schmidt hade sin första dag på K2 Search i januari 2022. En ny värld för Richard som tidigare har arbetat som managementkonsult och med affärs- och ledarutveckling. Han är utbildad ekonom från Uppsala Universitet och har testat på ett gäng olika branscher sedan sin examen.

2023-03-15

Richard Schmidt har under sina år i näringslivet provat på både olika branscher och roller. Den gemensamma nämnaren, utöver Richards ständiga strävan efter utveckling, har varit ledarskap och organisation. Att han hamnade på K2 Search är med andra ord ett naturligt steg och får nu kombinera tidigare erfarenheter med att driva rekryteringsprojekt.

Hej Richard! Vad gjorde du i din senaste roll?

– Jag har tidigare arbetat som Managementkonsult med ledar-/verksamhetsutveckling och haft förmånen att arbeta internationellt i olika branscher och på samtliga nivåer. Inte sällan i förändringsprojekt eller i insatser för att stärka Leadership Pipeline.

Varför valde du K2 Search?

– K2 har lång erfarenhet och ett starkt varumärke i sig. Att vi ingår i Wise Group gör att vi kan erbjuda våra kunder ett brett och kompetent utbud av tjänster. Det värde vi, K2 Search och Wise Group, kan tillföra tillsammans med den kultur vi representerar gjorde att jag valde K2. Det låter som Corporate BS men jag upplever verkligen att vi är både professionella och personliga vilket är viktigt för mig.

Hur tycker du att K2 Search process att hitta ledare som ingen annan kan, särskiljer sig från andra aktörer?

– Jag vet inte hur vår process särskiljer från andras men vår erfarenhet och kultur ger oss mycket styrka. Vårt varumärke är starkt hos både kunder/marknad och hos kandidaterna och vårt nätverk. I en marknadsundersökning så hamnade vi högst vad gäller förmåga att hitta rätt kandidater till våra kunder och jag tror att vårt genuina engagemang i mötet med kunder och kandidater är avgörande.

Om du skulle beskriva K2 med tre ord, vilka ord väljer du då?

– Personliga och professionella samarbetspartners.

 

Du kan följa Richard på LinkedIn här.