Vxl: +46(0)10-214 66 46
Blogg

6 tips för att bli sedd och förstådd av en Executive Search-konsult

Trots bra samtal med executive search-konsulter har ingen ringt tillbaka. Du har presenterat dig utomordentligt, och det är helt osannolikt att det har att göra med din bakgrund – i ditt CV finns flera spännande roller på hög ledningsnivå och dina referenser är minst sagt imponerande. Så vad är problemet? Och hur löser du det?

2022-12-27

Att sitta och vänta på att en executive search-konsult ska ringa leder sällan till något positivt. Istället måste du ta en proaktiv approach till din framtida karriär. Gör dig själv till top-of-mind genom att följa 6 do’s and don’ts och bli kandidaten som executive search-firmorna inte kan få nog av.

1. Var synlig – och prata om det

Större professionell synlighet ökar chanserna att du blir upptäckt. Se därför till att:

  • Uppdatera din LinkedIn-profil så att den visar att du är öppen för nya utmaningar. 
  • Optimera din LinkedIn-profil i enlighet med jobb du är intresserad av.
  • Ta direktkontakt med nyckelpersoner i ditt nätverk så de vet att du är tillgänglig.
  • Säkerställ att de porträttbilder du använder i din kommunikation är aktuella och professionella.

2. Prioritera dina relationer

Vem hjälper du helst: en nära vän eller en ytlig bekant? Fundera igenom dina nätverk likväl de executive search-konsulter du har kontakt med. Bygg relationer långsiktigt och genuint. Och glöm inte att personer i dina nätverk kommer att tänka på dig och rekommendera dig när de i sin tur är i kontakt med executive search-konsulter. 

3. Berätta en övertygande historia

Människan är hårdprogrammerad att uppskatta, relatera till och komma ihåg historier. När du presenterar dig själv räcker det därför inte med att klistra in dina jobbeskrivningar – du måste berätta en värdeskapande, övertygande och sann historia. Executive search-konsulter vill se vad du har åstadkommit i din karriär och värdet du skapat i både kvalitativa och kvantitativa termer. Hur är du annorlunda från resten? Var och hur har du innoverat? 

När du skriver din historia, ställ dig själv frågor som:

  • Vad exakt gör du?
  • Vad bryr du dig om i din roll?
  • Hur skapar du värde i en organisation?
  • Varför ska en executive search-konsult välja dig?
  • Vad gör dig till det bästa valet?

man skriver på papper

4. Var tydlig med vad du vill

Oavsett vem som kontaktar vem först – var tydlig med vad du vill ha. Har du företag eller branscher som du helst vill jobba med? Eller finns det särskilda positioner där du kan skapa extra mycket värde? Ju tydligare du är, desto enklare är det för konsulten matcha dig med rätt uppdrag.

5. Ärlighet varar längst

Din executive search-konsult presenterar dig till sin uppdragsgivare utifrån dina meriter och underlag från era diskussioner. Men vad händer om uppgifterna du angett inte är helt sanningsenliga? Det spelar ingen roll hur konsulten presenterar dig om du inte har varit transparent. Har du något i karriärsbaggaget din konsult bör veta om – säg det. 

6. Ta feedback och lär dig på vägen

När du jobbar med en executive search-konsult ska du få mer än bara en chans till ett nytt jobb. Utöver diskussioner runt själva uppdraget bör du be din konsult om insikter och vägledning. Lyssna på vad hen säger, ställ frågor och ta anteckningar på vad du kan göra bättre i framtiden. Även om du inte landar jobbet i fråga ska du gå vidare med nya lärdomar och tankar inför nästa process.

Ömsesidig förståelse är nyckeln

För att ha realistiska förväntningar på vad en executive search-firma kan göra och leverera är det viktigt att förstå vilka företagets värderingar är. Bara genom ömsesidig förståelse kan ni lägga grunden till framgång vilket ger dig bästa möjliga chans att ta nästa steg i karriären.

I behov av nytt ledarskap?

Hör av dig till oss för att ta första steget mot att stärka din organisation.

Kontakta oss