Vxl: +46(0)10-214 66 46
Blogg

Ny VD på K2 Search: Pontus Karlsson

Vi är otroligt glada över att få presentera vår nya VD på K2 Search. Pontus Karlsson kommer tidigare från kommunikationsbranschen där han jobbat kreativt med affärsrådgivning och varumärkesutveckling. Med en grund som beteendevetare och fil. kand. i företagsekonomi står han nu redo att ta sig an rollen som VD på ett av Nordens ledande företag inom Executive Search. I den här artikeln får du lära känna Pontus lite bättre och bland annat veta vad som är K2s prioriteringar framåt.

2022-01-20

Pontus Karlssons senaste befattning var som VD och partner på kommunikationsbyrån anr+1. I sin roll som ledare värdesätter han personliga egenskaper som nyfikenhet, professionalism, genuin omtanke och att hela tiden se till att utvecklas och ha roligt. Och även om han stormtrivts på sina tidigare uppdrag var det just nyfikenheten och utvecklingsmöjligheterna som lockade med den nya positionen.

Hej Pontus! Vad var det som fick dig att tacka ja till jobbet som ny VD på K2?

– Ledarskap och organisationsutveckling är den mest omtalade och intressanta branschen just nu så när jag fick en förfrågan om att fortsätta utveckla K2 gick det inte att tacka nej. Dessutom är jag beteendevetare i grunden. Man kan säga att jag haft ett 25-årigt besök i kommunikationens och varumärkesbyggandets värld, och att jag nu får börja arbeta med beteenden, visioner och värderingar på ett annat sätt.

Du har fram till nu jobbat som VD på en kommunikationsbyrå. Vad tar du med dig därifrån?

–Egentligen handlar mitt arbete fortfarande om affärsrådgivning och kreativt arbete i en miljö där vi som bolag har stor påverkan på kundens affär och samhällets utveckling. Jag tar även med mig att jag arbetar med mycket ambitiösa och kompetenta kollegor som vet vikten av starka relationer – allt för att utvecklas snabbare än marknaden och således vara relevanta och öka kundens värde.

Vad är det första du kommer att ta tag i som ny VD på K2 Search?

– K2 grundades redan 1996 och är ett av Wise Groups mest välkända varumärken. Det här är en mycket intressant och utmanande marknad, så jag gör gott i att först lyssna på och förstå alla kunder, kandidater och medarbetare som tillsammans skapat den här framgången.

Pontus berättar även om hur han ser fram emot att kunna påverka på riktigt:

– Rätt ledare utvecklar inte bara bolaget och dess medarbetare, utan även partners och samhället de verkar i. K2 Search grundades för att utmana en konventionell bransch och vi gör det genom att även se bortom nätverket, med fokus på analys och research. Vi vet att rätt ledare är allt i en organisation och att det finns många bra ledare där ute. Därför ger vi de rätta kandidaterna en chans, inte bara de som känner rätt personer.

Vad är din målsättning och dina prioriteringar nu?

– Framöver siktar vi på att fortsätta använda all vår kollektiva kunskap och erfarenhet för att ytterligare fördjupa vår rådgivande roll och framtidssäkra ledarskapet för våra kunder. Vi anpassar just nu delar av våra arbetssätt till ny teknik för att vässa vår branschöverskridande strävan att upptäcka exceptionella ledare. Som bolag är vår ambition att växa kraftigt med ytterligare kollegor.

Vad driver dig i din roll?

– Med flera hundra ledarrekryteringar per år är K2 Search en betydande partner till såväl kunders som samhällets utveckling. K2:s idé är mer relevant än någonsin och jag ser fram mot att utvecklas tillsammans med teamet och ständigt utveckla vårt sätt att bedriva Executive Search.

Avslutningsvis, vad är det mest äventyrliga du någonsin gjort?

–Det är livet som jag har byggt upp med min fru. Vi har varit tillsammans i över 30 år och jag inspireras fortfarande varenda dag.

 

Här kan du följa Pontus på LinkedIn!

Det här är vi på K2 Search

Våra konsulter har stor erfarenhet av en ledares utmaningar i olika branscher. Vill du lära känna dem lite bättre?

Träffa våra konsulter