Vxl: +46(0)10-214 66 46
Case

En viktig roll i en svår tid

På K2 Search vet vi att alla bra ledare påverkar många personer i förlängningen, och i vissa fall är det extra tydligt. Att ha som huvudsaklig uppgift att se till att det finns medel för att hjälpa människor runtom i världen innebär ett stort ansvar och kräver, utöver kompetens i frågan, en stor passion.

På K2 Search brinner vi för att hitta rätt ledare till alla våra kunder för att se långsiktig framgång för individ, grupp och affär. Att just våren 2022 få förtroendet att rekrytera Röda Korsets Avdelningschef för Kommunikation och Insamling gjorde oss än mer trygga med vår devis att ”Great leaders improve the lives of many”.

Redan efter vårt första samtal med Patrik var det tydligt att det fanns många delar i erfarenhet och drivkraft som skulle vara en bra match med vad Röda Korset letade efter. Det förstärkes genom hela rekryteringsprocessen och Patrik hade sin första arbetsdag i september 2022. Nu delar han med sig av hur dessa månader har varit.

Hur har den första tiden i den nya rollen varit?

Det har varit en intensiv första tid på Svenska Röda Korset, med stora, ofattbara mänskliga tragedier. Massor av människor och företag har visat ett fantastiskt engagemang och generositet, och det är även så glädjande och imponerande att se hur våra drygt 20 000 anställda, förtroendevalda och frivilliga kraftsamlar i svåra tider. Jag har redan lärt mig massor av kloka och hjälpsamma kollegor.

Vad var det som initialt intresserade dig med tjänsten?

Jag lockades av att bli en del av världens största kris- och katastroforganisation och av möjligheten att kunna använda min mångåriga erfarenhet av försäljning och kommunikation till att hjälpa de som har det svårt. Jag lockades även av utmaningen att bygga intern stolthet och externt förtroende med hjälp av stark och konsekvent kommunikation och modern, bred och effektiv insamling. Dessutom fick jag tidigt i rekryteringsprocessen stort förtroende för de rödakorsare jag fick förmånen att träffa.

Vi ser fram emot att följa Patriks och Röda Korset i deras fortsatta arbete framåt.