Vxl: +46(0)10-214 66 46
Morris Stockholm

Strategisk CFO till Morris Stockholm

Om Morris Stockholm

Morris Stockholm är ett svenskt konfektionsföretag som tillverkar herrkläder. Morris Stockholm skapades 2003 av grundaren Jan och Eva Alsén. I dag hittar vi Morris Stockholms herrplagg i 270 modebutiker, på webben och egna butiker runt om i Skandinavien.

Visste du förresten att vi på K2 Search förutom Executive Search, även erbjuder Leadership Assessment samt Board Recruitment & Evaluation?

Morris Stockholm var i behov att rekrytera en CFO med erfarenhet av förändring och tillväxtresor med starka finansiella och strategiska ägare. Som CFO axlar man ett internt ansvar för kontroll och kvalitet och fungerar som en guide för verksamhetens framtida utveckling. En mycket viktig roll för VD, styrelse och ägare där det krävs en hög kompetens inom ekonomi samt ett stort affärsmannaskap för att bistå med högkvalitativa beslutsunderlag till den operativa ledningen. Vi fick en kort pratstund med uppdragsgivaren Nina Olufsen, CEO på Morris Stockholm.

Varför valde ni K2 Search som executive search-partner?

Vi hade god erfarenhet av koncernen från en annan rekryteringsprocess inom Wise Group, och fick ett gott intryck av K2 Search efter ett första initialt möte kring rollen som CFO. Konsulten på K2 Search hade relevant operativ erfarenhet och var snabb i sin analys och förståelse för företagets behov och rollens ansvar, såväl som för min ledarstil och företagets kultur. Sammantaget mynnade analysen snabbt ut i en träffsäker profilbeskrivning.

Hur bedömer du resultatet av rekryteringen?

Resultatet blev väldigt bra. Vi är övertygade om att den kandidaten vi valde kommer bidra strategiskt och operativt i den ambitiösa tillväxtresan som ligger framför oss. Jag vill absolut rekommendera vår rekryteringskonsult Helen Tånghed Gunnarsson på K2 Search i Göteborg. Jag är oerhört nöjd, och upplever att processen var mycket strukturerad, samtidigt tror jag att processer av detta slag är väldigt beroende av den konsulten som driver dem.

Hur tycker du att samarbetet med K2 Search har fungerat?

Vi hade ett mycket bra samarbete med K2 Search i form av god kommunikation, strukturerad och tydlig process, kontinuerlig feedback – och med nödvändig flexibilitet när processen krävde det.

Vilka fördelar ser du med att anlita en extern samarbetspartner för executive search?

Att få en strategisk sparringpartner med ett brett nätverk och kapacitet.

Icon

”Konsulten på K2 Search hade relevant operativ erfarenhet och var snabb i sin analys och förståelse för företagets behov och rollens ansvar, såväl som för min ledarstil och företagets kultur. Analysen mynnade snabbt ut i en träffsäker profilbeskrivning”.

Nina Olufsen, CEO, Morris Stockholm

Case: VP of engineering till Clavister

Läs caset som blev "a match made in heaven" för både kund och slutkandidat som på kuppen fick sig en positiv livsförändring och flytt. Läs mer

Case: Rätt ledare på rätt plats på Solina Groupgruppen

"K2 Search har varit enastående med att säkerställa mångfald i rekryteringsprocessen, vilket har lett till att vi har fått en naturlig mångfald i ledningsgruppen" säger kunden. Läs mer

Våra tjänster

Sedan 1996 har vi på K2 Search hjälpt företag i Norden att överträffa sina affärsmål genom kvalificerad Executive Search, Interim Management, Board Recruitment & Evaluation och Leadership Assessment. Läs mer