Vxl: +46(0)10-214 66 46
Clavister kundcase

VP of Engineering till Clavister

Om Clavister

Clavisters vision är en kommunicerande värld som bygger på förtroende och säkerhet. Uppdraget är att leverera god kontinuitet genom cybersäkerhetslösningar för kunder som vill kommunicera och skydda affärskänslig information och sitt rykte. Clavister är ett bolag i stark tillväxt och ett av Europas ledande bolag inom cybersäkerhet, men tjänster inom exempelvis brandväggar, identitets- och accesslösningar och säkerhetslösningar för telekomnätverk. Clavister är sedan 2014 börsnoterade och är inne i en expansiv fas. Bolaget har funnits i cirka 20 år och har idag runt 150 anställda. Det moderna huvudkontoret är placerat i Örnsköldsvik och bolaget har kunder i över 150 länder.

I takt med att organisationen växte behövde Clavister tillsätta en VP of Engineering, en roll som inte var så lätt att rekrytera själv. Man ville rekrytera någon utanför organisationen för att kunna växa konkurrensmässigt genom att få in ny kompetens och erfarenhet. Med tanke på placeringen i Örnsköldsvik kombinerat med kravprofilens komplexitet var det en utmanande roll att rekrytera från start. Vi fick en kort pratstund med uppdragsgivaren och ansvarig rekryterare, Adrianne Edblad, VP of People & Culture.

Varför valde ni K2 Search som executive search-partner för detta uppdrag?

K2 Search stod ut starkast bland alla konkurrenter då de hade rätt värdegrund och ett mycket agilt mindset. Det tillsammans med en personlig relation var viktiga grundstenar i valet av rekryteringspartner. För mig som uppdragsgivare är det viktigt att kunna lita på att leverantören verkligen förstår vad vi söker, och där fick K2 Search toppbetyg.

Vad blev resultatet av search-uppdraget?

Vi kunde inte ha fått en bättre kandidat till rollen! K2 Search hittade en stark profil baserad i Stockholm som dessutom var villig att flytta till Örnsköldsvik! K2 Search presenterade kandidaten på ett sätt som gjorde att vi valde att gå vidare med honom. Det var helheten som tilltalade oss och vi kunde inte vara gladare över denna matchning – han passar oss som handen i handsken! 

Hur upplevde ni samarbetet med K2 Search?

En av de bästa executive search-rekryteringarna jag varit med om! K2-teamet gjorde sitt yttersta för att förstå essensen av såväl vårt bolag, vart vi är på väg samt vilken typ av kandidat vi behövde för att nå våra uppsatta mål.

Hela rekryteringen gick snabbt och gav oss den perfekta kandidaten. Jämfört med andra searchbolag, som kan vara lite väl inrutade i kravprofilen, vågade K2 Search utmana oss genom lyfta blicken. Då har man verkligen förstått essensen av vad som utgör en bra ledare och vad vi behövde.

Något jag också uppskattade var den löpande återkopplingen och inte minst K2-teamets agila mindset. Även om det fanns en tydlig plan och process så uppvisade K2 Search en enorm flexibilitet gentemot såväl oss som uppdragsgivare som kandidaterna, något som känns bra för båda sidor.

Varför skulle du rekommendera K2 Search som partner inom Executive Search?

Man får ”return of investment”, både i partnerskap och i den snabba leveransen av högkvalificerade kandidater. Man känner sig värderad som kund och trygg i hela processen med K2 som partner. Ska jag anlita en extern rekryteringspartner igen så är valet K2 Search.

Icon

”En av de bästa executive search-rekryteringarna jag varit med om! Kandidaten passar oss som handen i handsken! K2 Search vågade utmana oss i processen och gjorde sitt yttersta för att förstå essensen av såväl vårt bolag, vart vi är på väg och vilken typ av kandidat vi behövde”

 

Adrianne Edblad, VP of People & Culture, Clavister

Våra konsulter

En väl genomförd rekrytering ska präglas av energi, lyhördhet, kunskap och kvalitet. Av våra konsulter kan du förvänta dig ett osvikligt engagemang i din organisations framgång. Läs mer

Kundcase: Rätt ledare till Solina Group

"K2 Search har varit enastående med att säkerställa mångfald i rekryteringsprocessen, vilket har lett till att vi har fått en naturlig mångfald i ledningsgruppen" Läs mer

Executive Search

Vi gör runt 250 chefsrekryteringar i Norden per år. Som Executive Search-partner utmanar vi våra kunder genom att tillhandahålla nya perspektiv och tankesätt. Läs mer

Söker ditt företag en ny ledare?

Vill du veta mer om hur vi kan stärka din organisation? Hör av dig till oss här så återkommer vi inom 24 timmar.
KONTAKTA OSS