Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Kundservice

Chef Kundservice
Det har gått fem år sedan Upplands Motor etablerade sig i Stockholm. Det började med en helt ny anläggning i Akalla vid E4 och hösten 2012 invigdes en ny Volvoanläggning i Hammarby Sjöstad. Det har varit några mycket framgångsrika år. Omsättningen i Upplands Motor har fördubblats och är idag 2,3 miljarder. Upplands Motor säljer 10,000 bilar, har 85,000 servicebesök och är 400 anställda. Upplands Motor finns förutom i Akalla och Hammarby Sjöstad även i Uppsala och Arlandastad. Företaget servar och säljer Volvo, Ford, Renault och Dacia, både personbilar och lätta transportbilar. Upplands Motor har lanserat en unik idé om bilservice, som både spar tid och besvär och som verkligen gått hem hos kunderna. I Akalla har dom dessutom hållit ställningarna och sålt lika många bilar 2012 som 2011, trots en tuff bilmarknad. För att klara en ökad efterfrågan och för att fortsätta utveckla rätt serviceerbjudanden, behöver vi nu förstärka vår organisation.

Chef Kundservice
Den här rollen är ny på Upplands Motor. Ditt främsta ansvar är att säkra att alla kontakter med kunder blir enkla, snabba och effektiva. Detta inkluderar det fysiska mötet, över telefon och online.

Rollen är både strategiskt och operativt avgörande för Upplands Motor och i den organisationsförändring som nu sker kommer kundserviceavdelningen att få en mycket central roll. Du kommer att rapportera direkt till VD och sitta med i ledningsgruppen. Den här rollen kommer att vara placerad i Akalla, för att sedan genomföra arbetet över hela linjen; alltså även Hammarby Sjöstad, Uppsala och Arlandastad.

Ditt huvudansvar är att se på allt som görs med kundens ögon. Hur vill hon eller han att en riktigt bra leverantör av service och bilar ska fungera? Med information, snabba och tydliga besked, korta väntetider, löpande kontakter, nya erbjudanden och meningsfulla upplevelser. Det här uppdraget handlar om att få varje enskilt möte med kund att fungera så bra som möjligt. Men det är också viktigt att du kan lyssna dig till kundönskemål som bör bearbetas och leda till nya och bättre erbjudanden.

Upplands Motor är ett familjeföretag som vill göra saker på ett eget sätt. I den här rollen och på Upplands Motor har du stora möjligheter att skapa och påverka ditt eget arbete eftersom det är nytt. Du kommer stå inför tuffa utmaningar och din framgång kommer att mätas direkt i vad våra kunder tycker.

Kvalifikationer
Du behöver inte alls ha jobbat med bilar, men du har definitivt erfarenhet av hur man skapar bra kundrelationer och nöjda kunder. Upplands Motor låter sig gärna utmanas av människor som kanske har gjort annat och jobbat med annat än vad som kan förväntas i deras bransch. Det som är riktigt avgörande för den här rollen är dock;
• Erfarenhet av ledarskap
• Erfarenhet av kundservice och direkta kundrelationer
• Uppvisat resultat av nöjda kunder

Egenskaper
• Lagspelare
• Naturlig ledare – passion för ledarskapet
• Driv med en inre motor
• Engagerande och inspirerande

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Katarina Scheele på K2 Search AB, tel. 08-501 103 99. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan innan 24 februari 2013. Ansök tjänsten på www.k2search.se

.