Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Digital Projektledare

digital projektledare

meda is an international specialty pharma company with own operations in 50 countries. Meda has approximately 2,600 employees, including 1,550 in sales and marketing. Sales exceeded sek 12 billion in 2011. Meda’s products are available in more than 120 countries, and meda is about the 50th largest pharmaceutical company in the world by sales. Meda ab is the group’s parent company; its headquarters located in solna, sweden outside of stockholm.

I rollen som digital projektledare tillhör du den nordiska avdelningen digital marketing management vars yttersta ansvar är att säkerställa att hela organisationen arbetar med interaktiv marknadsföring. Du utbildar och inspirerar produktmarknadscheferna i alla de nordiska länderna. Marknadsföringen sker ifrån två håll där man både vill påverka konsumenterna samt läkarna. Som digital projektledare har man ansvaret för vad man vill kommunicera, till vilka målgrupper, vilka kpi:er som ska användas och hur man skall arbeta med seo och sem. Du kommer med förslagen på vilka speciallösningar för mobila funktioner och lösningar som skall användas. Vidare har du ansvaret för uppföljning och mätning av funktionerna och lösningarna och att resultatet blir det önskade. Det gäller för digital marketing management-avdelningen att gemensamt se till att driva trafik till siterna som genererar ”call to action”.

Du kommer att projektleda och vara länken mellan produktcheferna och byråerna. Du kommer att driva många olika parallella digitala projekt för att de övergripande målen skall nås. Du arbetar med att påverka målgrupperna i ett tidigt skede och kommer med förslag på lojalitetsprogram som, med hjälp av e-marknadsföring eller appar, kan ge mervärde till produkterna. Avdelningen har en gemensam budget och din budget sätts utifrån de projekt du skall driva.

För att lyckas i den här rollen är du duktig på att visa mervärdet de digitala initiativen skapar för produkterna och försäljningen. Du har stor erfarenhet av att presentera och sälja in initiativ, få med dig produktmarknadscheferna och sedan implementera initiativen.

vi erbjuder
du får arbeta i ett entreprenörsmässigt, framgångsrikt och lönsamt bolag. Du får verka i en internationell organisation med huvudkontor i sverige. Din avdelning har en central roll inom bolaget och du kommer att få stort gehör för de initiativ du vill driva om du kan påvisa värdena för produkterna och försäljningen. Din digitala kompetens kommer att göra skillnad och det finns stor möjlighet till påverkan.

kvalifikationer
• du har några års erfarenhet av att projektleda digitala initiativ för nordiska kunder med kontaktytor utanför sverige
• goda kunskaper i det engelska språket i tal och skrift
• du har stor erfarenhet av interaktiv marknadskommunikation
• meriterande om du har arbetat i stora företag, gärna med matrix organisationer
• troligtvis har du en akademisk examen eller motsvarande inom marknadsföring eller systemvetenskap med en påbyggnad av web/marknadsföring.

egenskaper
• målinriktad och driven
• doer, du får saker ur händerna
• social och duktig på att bygga långsiktiga relationer
• kreativ och kan bygga ett digitalt mervärde till en produkt
• analytisk
• prestigelös

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611