Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Affärsområdeschef Vård & Apotek


affärsområdeschef vård & apotek


apl, apotek produktion & laboratorier ab, är en av europas största tillverkare av extemporeläkemedel och en av de ledande kontraktstillverkarna inom life science i sverige. apl har fyra anläggningar (umeå, stockholm, göteborg och malmö) för tillverkning och utveckling av läkemedel. apl bedriver produktion och laboratorieverksamhet, inklusive produktutveckling. apl erbjuder cirka 2000 produkter och bedriver ett mycket aktivt sortimentsarbete med specialister/förskrivare och myndigheter. apl:s omsättning uppgår till ca 500mkr, antalet medarbetare är cirka 500. apl har ett integrerat ledningssystem som är certifierat enligt iso standard. läs gärna mer på www.apl.se

affärsområde vård & apotek är ett av två affärsområden inom apl. som chef för ao vård & apotek har du det övergripande ansvaret för apls affärsutveckling och försäljning av tjänster som vänder sig till vården och apoteksmarknaden. det innebär att du ansvarar för utveckling av tjänsteerbjudanden, försäljning samt kundkontakter med förskrivare, vården, apotek och landsting. i dessa kundrelationer arbetar du med anbud, avtal, prissättning och uppföljning.

i organisationen ingår avdelningen sortiment, som ansvarar för sortimentsutveckling och information om sortimentet, regulatoriska frågeställningar, myndighetskontakter samt prissättningsfrågor. dessutom ingår även en kundansvarig inom affärsområdet.

du skall i din roll som chef ao vård & apotek aktivt bidra till att apl vidareutvecklas till ett framgångsrikt företag med attraktiva tjänsteerbjudanden som utvecklas i nära dialog med apls kunder. som chef ao vård & apotek skall du utarbeta strategier och planer, och fastställa mål för verksamheten som kontinuerligt följs upp, samt vidareutveckla verksamheten.

du rapporterar till vd eva sjökvist saers och är en del av apl:s företagsledning. placeringsort är apls anläggning i kungens kurva.

vi erbjuder
apl är ett företag i en mycket spännande fas där man gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. företaget har en bred verksamhet med basen i sverige men befinner sig på en internationell marknad. företaget kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som apl:s chefer och medarbetare arbetar efter och för att trivas ska du tycka om att arbeta i en miljö med höga ambitioner.

kvalifikationer
• minst 10 års erfarenhet av försäljning/b-2-b
• erfarenhet av arbete med anbud/offerter och avtal
• dokumenterad ledarerfarenhet
• stor vana att driva förändrings- och förbättringsarbete
• erfarenhet inom apoteksmarknaden och/eller life science är mycket meriterande
• akademisk utbildning

egenskaper
• affärsmässig och resultatorienterad
• initiativrik, proaktiv och lösningsorienterad
• kontaktskapare och relationsbyggare
• strukturerad och tydlig
• självständig och drivande
• god kommunikativ förmåga
• engagerad och entusiasmerande

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med per jerndahl på k2 search ab, tel. 08-642 87 06. alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. vi ser fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande. ansök tjänsten på www.k2search.se

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id511