Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Global Consumer- and Market Insight Manager

global consumer- and market insight manager

visitsweden är ett kommunikationsbolag inom internationell marknadsföring. Bolaget har två fokus, imagemarknadsföring av varu¬märket sverige och produktmarknadsföring av svenska upplevelser och destinationer.

Visitsweden ägs av svenska staten via näringsdepartementet och svensk turistnäring via organisationen svensk turism. Totalt är man ca 90 personer som arbetar på huvudkontoret i stockholm och visitswedens utlandskontor.

I rollen som global consumer- and market insight manager på visitsweden arbetar du med att ta fram, analysera, skapa insikter och tillgängliggöra relevanta beslutsunderlag för att utveckla den internationella marknadsföringen av sverige. I rollen ingår att utveckla analysavdelning till att bedriva ett arbete med consumer- och market insight i framkant.

Tillsammans med marketing kommer du att utveckla kommunikationen kring varumärket sverige och sverige som resmål genom insikter från varumärkesmätning, omvärlds- och marknadsinsikter.

Du kommer ansvara för kunskapsöverföring till visitswedens tolv utlandsmarknader samt till samarbetspartners som nationella främjarorganisationer, turistorganisationer och kommersiella aktörer. I rollen kommer du även att vara visitswedens ansikte utåt, i och utanför sverige, inom området consumer- och market insight. Din roll innefattar även att leda det operativa arbetet för två personer inom avdelningen och du rapportera till head of strategic development.

vi erbjuder
visitsweden som företag erbjuder en arbetsplats där du kan vara med och påverka samt bidra till företagets utveckling genom goda idéer och initiativ. Visitsweden kännetecknas av engagemang och professionalitet och är en spännande arbetsplats för dig som tycker det är roligt att arbeta med internationell kommunikation och som vill vara med och skapa nya förutsättningar.

kvalifikationer
• minst 10 års erfarenhet av metodutveckling inom consumer insight (målgruppsanalyser, brand tracking mm)
• förståelse för och erfarenhet av olika undersökningsmetoder
• erfarenhet av analytiskt arbete inom tjänstenäring, snabbrörliga konsumtionsvaror och/eller besöksnäringen
• erfarenhet av kunskapsöverföring internt och externt samt van vid att presentera inför publik
• meriterande är erfarenhet från globala bolag samt vana av att leda projekt

egenskaper
• självgående
• analytisk
• kreativ
• strukturerad
• serviceinriktad

Genom Executive Search hjälper vi våra kunder att anställa de ledare som har bäst förutsättningar att nå och överträffa deras uppsatta mål. Läs mer

id608