Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Chef Verksamhetsutveckling & Ledningssystem


chef verksamhetsutveckling & ledningssystem

apl, apotek produktion & laboratorier ab, är en av europas största tillverkare av extemporeläkemedel och en av de ledande kontraktstillverkarna inom life science i sverige. apl har fyra anläggningar (umeå, stockholm, göteborg och malmö) för tillverkning och utveckling av läkemedel. apl bedriver produktion och laboratorieverksamhet, inklusive produktutveckling. apl erbjuder cirka 2000 produkter och bedriver ett mycket aktivt sortimentsarbete med specialister/förskrivare och myndigheter. apl:s omsättning uppgår till ca 500mkr, antalet medarbetare är cirka 500. apl har ett integrerat ledningssystem som är certifierat enligt iso standard. läs gärna mer på www.apl.se

enheten verksamhetsutveckling & ledningssystem är en nyinrättad enhet som ska koordinera apls övergripande verksamhetsutveckling. som chef verksamhetsutveckling & ledningssystem har du det övergripande koordineringsansvaret för apls ledningssystem, som integrerar kvalitet, miljö, arbetsmiljö, säkerhet, hållbar utveckling och socialt ansvarstagande samt policyer. som enhetschef ansvarar du för koordinering av apl gemensamma projekt, apls processtruktur och koordinerar apls lean arbete. enheten ansvarar även för innehåll i apls hållbarhetsredovisning enligt gri.

till denna roll söker vi en person som har gedigen erfarenhet av och varit ledande i process- utveckling och förändringsinitiativ i tidigare befattningar. denna bakgrund ser vi som en förutsättning för att du på ett aktivt sätt ska kunna bidra till vidareutvecklingen av apl till ett framgångsrikt företag med kvalitetssäkrad och kostnadseffektiv verksamhetsutveckling. detta åstadkoms genom att utarbeta strategier och planer, och fastställa mål för verksamheten som kontinuerligt följs upp, samt kontinuerligt utveckla verksamheten. inom enheten ingår, förutom chef för enheten, kvalitetschef, miljöchef (chef för miljö och hållbar utveckling) och en administratör.

du rapporterar till vd eva sjökvist saers och är en del av apl:s företagsledning. placeringsort är apls anläggning i kungens kurva.

vi erbjuder
apl är ett företag i en mycket spännande fas där man gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. företaget har en bred verksamhet med basen i sverige men befinner sig på en internationell marknad. företaget kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som apl:s chefer och medarbetare arbetar efter och för att trivas ska du tycka om att arbeta i en miljö med höga ambitioner.

kvalifikationer
• mångårig erfarenhet från företag med läkemedelstillverkning
• dokumenterad erfarenhet av projekt/programledning och att arbeta med ledningssystem
• gedigen erfarenhet från ledande roll inom processutveckling och lean arbete
• stor vana att driva förändrings- och förbättringsarbete
• erfarenhet av att arbeta med hållbar utveckling och she
• akademisk examen inom relevant område

egenskaper
• initiativrik, proaktiv och lösningsorienterad
• strukturerad och tydlig
• affärsmässig och resultatorienterad
• kontaktskapare och relationsbyggare
• självständig och drivande
• god kommunikativ förmåga
• engagerad och entusiasmerande

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med per jerndahl på k2 search ab, tel. 08-642 87 06. alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt vi ser fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande. ansök tjänsten på www.k2search.se

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id511