Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Affärscontroller


affärscontroller


apl, apotek produktion & laboratorier ab, är en av europas största tillverkare av extemporeläkemedel och en av de ledande kontraktstillverkarna inom life science i sverige. apl har fyra anläggningar (umeå, stockholm, göteborg och malmö) för tillverkning och utveckling av läkemedel. apl bedriver produktion och laboratorieverksamhet, inklusive produktutveckling. apl erbjuder cirka 2000 produkter och bedriver ett mycket aktivt sortimentsarbete med specialister/förskrivare och myndigheter. apl:s omsättning uppgår till ca 500mkr, antalet medarbetare är cirka 500. apl har ett integrerat ledningssystem som är certifierat enligt iso standard. läs gärna mer på www.apl.se

som affärscontroller kommer du att arbeta nära apls två affärsområden (ao vård & apotek och ao life science) och bidra med analyser och information för styrning och uppföljning av verksamheten. detta är en nyinrättad tjänst vilket gör att du kommer att vara med och skapa den nya ekonomi-styrningsmodellen inom apl. du arbetar med analyser och uppföljning av affärsområdenas försäljning, bruttomarginaler, samt rapportering av resultat, lönsamhet och nyckeltal till respektive affärsområdeschef. du är även involverad i prognos och budgetarbetet och lönsamhetsanalser av produktportföljen. viktiga områden är även medverkan i prissättning och offert samt avtalsdiskussioner med kunder.

detta är en affärsnära roll där du har stora möjligheter att i ett företag i förändring vara med och påverka, effektivisera och driva utveckling av rutiner, system och arbetssätt i en centralt placerad roll. du är en del av enheten finans och kommer att rapportera till bolagets cfo pia Åkerström. placeringsort är apls huvudkontor i kungens kurva.

vi erbjuder
apl är ett företag i en mycket spännande fas där man gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. företaget har en bred verksamhet med basen i sverige men befinner sig på en internationell marknad. företaget kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som apl:s chefer och medarbetare arbetar efter och för att trivas ska du tycka om att arbeta i en miljö med höga ambitioner.

kvalifikationer
• minst fem års erfarenhet av controlling/ekonomistyrning i tillverkande bolag
• erfarenhet av att arbeta i en matrisorganisation och en föränderlig miljö
• driven excel-användare
• stor vana av it/is-verktyg och gärna större affärssystem
• erfarenhet från liknande bransch är meriterande
• civilekonom eller motsvarande, gärna med inriktning mot ekonomistyrning

egenskaper
• god kommunikativ förmåga
• affärsmässig och resultatorienterad
• strukturerad och tydlig
• kontaktskapare och relationsbyggare
• självständig och drivande
• förändringsvilja och lösningsorienterad
• lyhörd

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med per jerndahl på k2 search ab, tel. 08-642 87 06. alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt vi ser fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande. ansök tjänsten på www.k2search.se

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id511