Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Strategic Account Executive

strategic account executive

akamai technologies erbjuder globala distributionstjänster via internet. Med hjälp av tekniker som spegling, komprimering, förhämtning och trafikstyrning distribuerar och accelererar akamai technologies hemsidor och applikationer. Företaget har ca 2 500 anställda runt om i världen och är ett av världens snabbast växande it företag.

Som strategic account executive ansvarar du för och driver försäljningen mot våra största kunder som finns inom segmentet digital media. Inom denna bransch arbetar vi bland annat med yle, svt, nrk och tv4. Med din erfarenhet som senior affärsman och relationssäljare utvecklar du befintliga konton och säkerställer nöjda kunder.

För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter inom en internationell organisation med kraftig tillväxt. Tjänsterna har sålts i över 10 år och bland företagets över 4 000 kunder återfinns många välkända företag och webbplatser, bland annat itunes, facebook, ericsson, sony, microsoft, volvo, bbc, hp, myspace och adidas. År 2012 omsatte akamai ca 1.6 miljarder dollar.

vi erbjuder
en möjlighet för rätt person att vara med och driva den fortsatta expansionen av akamai i norden och fortsätta den intressanta utvecklingen inom området digital media där stort fokus nu ligger på att leverera lösningar mot bärbara datorer, surfplattor och mobiltelefoner mm. Till din hjälp i försäljningsarbetet finns väl etablerade interna processer och stödfunktioner. Akamai är ett amerikanskt företag och som strategic account executive ingår du i den nordiska organisationen och rapporterar till nordenchefen baserad i sverige. Förutom de internationella kontakterna arbetar du främst med dina kompetenta och erfarna kollegor på kontoret i solna.

kvalifikationer
dokumenterad erfarenhet av flera års framgångsrik försäljning som senior storkundsansvarig är en förutsättning för att lyckas i denna roll. Vi tror att du har arbetat inom it-branschen under en längre tid. Det är speciellt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med försäljning i en internationell organisation och du bör ha viss förståelse och intresse för bakomliggande teknik.

Du kommer att arbeta med kunder i norden och koncernspråket på akamai är engelska. Därför är du van vid affärsengelska och behärskar det både muntligen och skriftligen. Kunskap i andra nordiska språk är meriterande men inte något krav.

egenskaper
-senior affärsmässighet
-driv
-uthållighet
-relationsorienterad

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611