Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Manager Project and Portfolio Management

manager project and portfolio management

teliasonera är en internationell koncern med en global strategi, men varhelst vi verkar, agerar vi som ett lokalt företag. Vi erbjuder våra tjänster på 20 marknader. Vi tillhandahåller nätanslutning och telekommunikationstjänster som hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Affärsområde bredbandstjänster erbjuder kommunikations- och underhållningstjänster till hem och kontor genom ledande varumärken i norden och baltikum. På våra hemmamarknader är vi det snabbast växande medieföretaget, den största internetleverantören och ledaren inom ip-tv och video-on-demand.

Broadband technology solutions (bts) utvecklar och driftar bredbandstjänster, nätverk och system inom affärsområde bredband. Bts är en leveransdriven internationell organisation som säkerställer utvecklingen av nuvarande och framtida produkter, tjänster och teknik för att ge affärsområdet konkurrenskraftiga bredbandstjänster på ett kostnadseffektivt sätt. Bts är en partner och leverantör till externa såsom interna kunder och har en verksamhet på 2000 anställda i sverige, finland, norge, danmark, estland och litauen.

Project and portfolio management office (ppmo) är en ny, central enhet inom bts som ska säkra kompetens och styrning av utvecklingsprojekt, program och produktportföljer. Ppmo ansvarar för att driva, förvalta och underlätta styrningen av hela bts projektportfölj. Den övergripande uppgiften för ppmo är att säkerställa ett effektivt och professionellt projektgenomförande med ett ständigt rullande effektiviseringsprogram. Projektgrupperingar finns med inriktning mot både privat marknaden och företagsmarknaden.

I den här rollen har du stor påverkan på teliasoneras resultat inom affärsområdet då projektportföljerna och dess projektstyrning är essentiell för rätt time-to-market och uppfyllda kundförväntningar. Du ansvarar för att förverkliga och vidareutveckla portföljplanen och dess road-map. Du äger processerna och har ett e2e ansvar för dessa. Dessutom ansvarar du för och följer upp ditt segments uppdrag och projekt för att nå uppsatta kpi:er. Främst coachar och supporterar du dina ca 15 projekt managers i dess dagliga arbete.
för att lyckas i den här rollen är du en erfaren och trygg ledare med tidigare linjeansvar. Du har själv arbetat som projektledare i kundleverans projekt. Du är familjär med telekom och/eller it industrin och drivs av resultat och kundnöjdhet.

vi erbjuder
telia bredbandstjänster ansvarar för en mycket spännande affär med potential. Du kommer att arbeta i en grupp av kompetenta och drivna medarbetare som tillsammans bidrar till den strategiska positioneringen och möjliggörandet av teliasoneras framgång. Rollen innebär konkreta möjligheter att göra ett tydligt avtryck resultatmässigt och för rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter i en internationell koncern. Teliasonera kännetecknas av en internationell, ambitiös och professionell miljö och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner.

kvalifikationer
• relevant akademisk examen
• god erfarenhet som projektledare i kundutvecklingsprojekt inom it och/eller telekom
• flerårig erfarenhet som chef med linjeansvar
• erfarenhet av förändringsarbete med fokus på effektivitet och samarbete
• goda it och/eller telekom kunskaper
• erfarenhet från portfolio management
• erfarenhet att arbeta i storbolag med matrisorganisation och verksamhet i flera länder
• tidigare intäkts- och kostnadsansvar (p&l)
• mycket goda kunskaper i engelska

egenskaper
• kommersiellt driven
• relationsbyggare – lätt att samarbeta
• drivande och initiativtagare
• kommunikativ – bra på att uttrycka sig, påverka och övertyga

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611