Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

IT-säkerhetsspecialist

it-säkerhetsspecialist

datainspektionens uppgift är att verka för att människor skyddas mot att deras personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Vi utbildar och informerar de som behandlar personuppgifter. Vi är en tillsynsmyndighet som kontrollerar att lagarna på området följs och påverkar så att nya lagar får regler som skyddar integriteten. Datainspektionen har sin verksamhet i centralt belägna lokaler i stockholm.

Vi vill långsiktigt stärka vår kompetens inom it-säkerhetsområdet och söker därför ytterligare en it-säkerhetsspecialist.

It-säkerhetsspecialisterna arbetar med teknisk och organisatorisk säkerhet, såväl på bredden som på djupet. I tjänsten ingår att delta i tillsyn, t.ex. Fältinspektioner och då bedöma säkerheten för personuppgifter. I rollen som it-säkerhetsspecialist kommer du att arbeta med att förklara och beskriva säkerhetsproblem, säkerhetslösningar och andra tekniska frågor. Detta gör du framför allt för datainspektionens jurister och kommer även stödja dem i ärenden där sådana frågor uppkommer.

Du ska också följa och beskriva den tekniska utvecklingen i samhället för att hitta frågor och lösningar som kan få betydelse för datainspektionens tillsynsverksamhet. Övriga arbetsuppgifter innebär att hålla utbildningar kring it-säkerhet vid behandling av personuppgifter, arbeta med remisser, vägleda myndigheter och företag samt företräda datainspektionen i media kring frågor som rör it-säkerhet. Organisatoriskt är tjänsten placerad i teamet för vård, forskning och utbildning, men du kommer även arbeta med frågor inom våra två andra team, teamet för näringsliv och teamet för myndigheter och arbetsliv.

vi erbjuder
tjänsten innebär stimulerande arbetsuppgifter inom ett område i snabb förändring och omfattar alla samhällssektorer. I rollen får du en möjlighet att påverka utvecklingen inom integritetsskydd och informationssäkerhet. Vi tillämpar flextid och erbjuder våra medarbetare möjlighet till balans mellan arbete och fritid samt strävar efter att våra medarbetare ska känna att de är delaktiga i verksamheten.

kvalifikationer
• minst två års erfarenhet av arbete med praktisk informations- och it-säkerhet
• akademisk utbildning med inriktning mot säkerhetsinformatik eller motsvarande kvalifikationer
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska
• meriterande är tidigare erfarenhet av tillsyn, kameraövervakning, projektledarbakgrund och/eller vana att hålla föredrag och utbildningar

egenskaper
• flexibel person – van vid att arbeta med flera uppgifter samtidigt och att kunna prioritera sin tid
• driven – kunna driva processer framåt, självgående och självständigt kunna ta projekt från a till ö
• pedagogisk – kunna förklara komplicerade tekniska lösningar på ett enkelt sätt
• uthållig och har tålamod
• mod och integritet

K2 Search är en väl ansedd aktör inom styrelse och VD rekryteringLäs mer

id609 1