Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Head of Operation

head of operation

sungard availability services är ett av världens största företag inom haveriberedskap (disaster recovery) och it-infrastrukturtjänster med över 10 000 kunder i usa och europa. Sungard har datorhallar och reservarbetsplatser som motsvarar en yta av 480 000 kvadratmeter. Inom haveriberedskap erbjuder sungard rådgivning, kontinuitetsplanering, backup- och återställningstjänster till kunder inom alla branscher. Därigenom säkras deras tillgång till it-system och affärskritisk information även vid nödsituationer. Sungard äger också den ledande programvaran for att hantera, utveckla och underhålla företags beredskaps- och kontinuitetsplaner. Inom it-infrastrukturtjänster levererar sungard serverplats (co-location), managed hosting och infrastruktur som tjänst (molntjänst iaas) för att kundernas it-system alltid ska vara tillgängliga. Sungard availability services ingår i sungard inc med 20 000 anställda och en omsättning på 4,5 miljarder dollar.

I rollen som head of operation på sungard availability services ingår två delar. Dels har du totalansvar för leveranserna av tjänster i sverige samt processer, rutiner och utrustning som behövs för att leverera dessa tjänster till företagets kunder (datorhallar och övrig teknisk utrustning). Till din hjälp har du ett team med i dagsläget åtta tekniker och en konsult. Du säkerställer även att organisationen för haveriberedskap och drift fungerar 24/7/365. Du leder och fördelar arbetet i teamet vilket innebär rekrytering, utbildning och resursallokering. Givetvis har du fullt budgetansvar.
den andra viktiga delen i denna roll innebär att du är ansvarig för att leda sungard och våra kunder genom förändringen mot mer värdeskapande tjänster innebärande ”software as a service” och iaas.

vi erbjuder
sungard availability services affärskoncept är managed availability vilket innebär kontinuitetsplanering och haveriberedskap kombinerat med driftrelaterade tjänster som hosting, drift, övervakning, nätverk och cloud. I rollen som head of operation blir du med din erfarenhet från drift och dina ledaregenskaper en viktig kugge i att driva bolaget mot nya framgångar med ett nytt tjänstekoncept. Du blir ansvarig för den interna resan att utveckla tjänstekonceptet och säkerställa så att det finns förutsättningar att leverera detta på marknaden. Du sitter i ledningsgruppen och rapporterar till vd. Kontoret ligger i nyrenoverade lokaler på sandhamnsgatan 63 på gärdet.

kvalifikationer
• personalansvar minst fem år
• arbetat med it-drift i minst tre år
• bred it-kunskap inom kommunikation, mjukvara och hårdvara.

meriterande
• utvecklat en it-verksamhet
• förståelse och erfarenhet av företagsekonomi, budget och inköp
• arbetat med outsourcing (antingen som kund eller som leverantör)
• arbetat med kontinuitetsplanering

egenskaper
• naturlig ledare
• strukturerad
• god problemlösningsförmåga
• stresstålig
• utvecklingsorienterad

K2 Search AB är ett rekryteringsföretag som kan mer än bara rekrytering. Läs mer

id609 3