Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Business Process Consultant

business process consultant

danske bank i sverige är en fullservicebank. Vi är en del av danske bank-koncernen, en av nordens största finanskoncerner med verksamhet i flera länder. Våra kunder är företag och privatpersoner, med höga krav på sin bank i form av hög kompetens, snabba besked och ett personligt engagemang utöver det vanliga. I sverige har vi cirka 1 300 medarbetare och ett 50-tal bankkontor.

Just nu står danske bank inför att bli en lean-bank och i rollen som business process consultant är du personen som driver lean-projekt i samarbete med kollegor i koncernen. Du leder det lokala projektet från start till mål med hjälp av din projektgrupp. Du koordinerar behov, krav och lösningar, leder workshops samt förankrar besluten i verksamheten. Tillsammans med projektgruppen sätter du dig in i nya kunskapsområden, är aktivt med i designen och implementeringen av nya processer. Fokus kommer ligga på operational excellence-projekt men kan även vara end to end projekt. Du strukturerar dina projekt enligt lean-modeller med hjälp av lean-verktyg och rapporterar löpande status till projektets styrgrupp. I lean-projekt arbetar du mycket nära koncernens centrala lean-kompetens, inom avdelningen performance information management, och oftast efter en koncerngemensam modell och tidslinje.

För att lyckas i rollen har du troligen projektledar- och/eller konsulterfarenhet. Ett krav är att du har drivit förändringsprojekt med lean-filosofin som vägvisare. Du är uthållig, strukturerad, målinriktad och tycker om att arbeta självständigt och metodiskt.

vi erbjuder
vi erbjuder en viktig projektledarroll med stor genomslagskraft där du får vara med och bygga en lean-bank. Du får möjlighet att påverkar grunden för danske banks potential att erbjuda konkurrenskraftiga lösningar till marknaden. Du kommer in i ett tidigt skede i den förändringsresa som danske bank genomför och din insats kommer att göra avtryck i utvecklingen av verksamheten.

kvalifikationer
• minst tre års relevant erfarenhet inom utvecklingsarbete och projektledning enligt lean, six sigma
• talar och skriver svenska och engelska obehindrat
• akademisk examen
• danska i tal och skrift samt erfarenhet från bank är meriterande

egenskaper
• stark kommunikatör som driver igenom förändringsprojekt
• självgående
• lyhörd med förmåga att navigera i organisationen
• pedagogisk
• social förmåga, nätverkar och bygger relationer

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id608