Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Network Engineer/ Solution Architect

network engineer/ solution architect

sungard availability services är ett av världens största företag inom haveriberedskap (disaster recovery) och it-infrastrukturtjänster med över 10 000 kunder i usa och europa. Sungard har datorhallar och reservarbetsplatser som motsvarar en yta av 480 000 kvadratmeter. Inom haveriberedskap erbjuder sungard rådgivning, kontinuitetsplanering, backup- och återställningstjänster till kunder inom alla branscher. Därigenom säkras deras tillgång till it-system och affärskritisk information även vid nödsituationer. Sungard äger också den ledande programvaran for att hantera, utveckla och underhålla företags beredskaps- och kontinuitetsplaner. Inom it-infrastrukturtjänster levererar sungard serverplats (co-location), managed hosting och infrastruktur som tjänst (molntjänst iaas) för att kundernas it-system alltid ska vara tillgängliga. Sungard availability services ingår i sungard inc med 20 000 anställda och en omsättning på 4,5 miljarder dollar.

I rollen som network engineer/ solution architect på sungard availability services kommer du att arbeta med aktiviteter inom både presales och implementeringsprojekt. Du kommer att följa med säljarna ut till befintliga och nya kunder för att diskutera och föreslå nätverkslösningar som tillfredsställer kundens specifika behov. Du kommer även att själv eller i ett mindre team arbeta med implementeringen av nätverkslösningarna hos kund. Detta innebär allt från att beställa hem produkter, färdigställa och konfigurera all utrustning till att dokumentera lösningen. Förutom din tekniska förståelse ställer denna roll stora krav på din affärsmässighet och förmåga att arbeta med kunden i fokus.

vi erbjuder
sungard availability services affärskoncept är managed availability, vilket innebär kontinuitetsplanering och haveriberedskap kombinerat med driftrelaterade tjänster som hosting, drift, övervakning, nätverk och moln. Denna roll ingår i avdelningen service delivery inom gruppen managed services och du blir en viktig kugge i att driva bolagets utveckling framåt. Du rapporterar till head of operation och arbetsplatsen är belägen på huvudkontoret som ligger i nyrenoverade lokaler på gärdet.

kvalifikationer
• förstår helheten i nätverkslösningar genom en bred erfarenhet inom nätverk,
virtualisering och storage.
• dokumenterad erfarenhet av att ha tagit fram eller utvecklat nätverkslösningar för kund.
• förmåga och erfarenhet av att ha implementerat nätverkslösningar.
• erfarenhet av att ha arbetat med flertalet av de vanligaste nätverkskomponenterna (cisco, juniper, hp) och de vanligaste operativsystemen (windows, linux, wmware etc.).
• privat intresse av nätverksteknik.

meriterande
• allmän kunskap inom linux, scripting och automatisering.
• genomgått kurser för cisco och juniper och är certifierad, t ex ccie eller jnie.

egenskaper
• självgående
• förtroendeingivande
• lösningsorienterad
• teamorienterad
• vetgirig

Genom Executive Search hjälper vi våra kunder att anställa de ledare som har bäst förutsättningar att nå och överträffa deras uppsatta mål. Läs mer

id608