Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Teknisk Chef

teknisk chef

alstom är ett globalt företag med ca 100 000 anställda i 100 länder. I sverige är vi ca 1000 medarbetare och de flesta av oss arbetar på någon av våra huvudorter; stockholm, norrköping, västerås och växjö. Innovation, kvalitet, säkerhet och miljö är nyckelord som präglar verksamheten. Vi erbjuder innovativa och miljösmarta produkter, system och servicelösningar till järnvägs- och energimarknaden. Varje dag reser miljontals människor med tåg som vi tillverkat och var fjärde glödlampa världen över får sin lyskraft från teknologi som levererats av oss.

Som teknisk chef för alstom transport har du en nyckelroll i alstoms utveckling på den nordiska marknaden. I ditt ansvar ingår att leda de tekniska teamen i de pågående projekten. Du har också en viktig del i att bidra med teknisk expertis vid anbudsförfaranden. I ditt dagliga ledarskap arbetar du aktivt med att införa och följa upp alstoms produktionssystem enligt satta principer och mål. Som experten i norden är du aktivt delaktig i alstoms internationella nätverk av ingenjörschefer. Ditt team, som kontinuerligt växer, består idag av totalt 15 personer med ca 6-7 st direktrapporterande varav en är teamledare för en grupp om 8 personer. Du rapporterar till chefen för tls norden. Tls står för transport life services och avser eftermarknadsansvaret som i princip avser hela alstom transports verksamhet i norden.

För att lyckas i rollen har du en god teknisk förståelse inom elektronik eller maskin kombinerat med starkt ledarskap och en trygghet i dig själv där du med lätthet rör dig i publika sammanhang och internationella kretsar. Du är också väl insatt i att arbeta med någon typ av produktionssystem.

vi erbjuder
en ansvarsfull ledarroll i en internationell koncern där du får arbeta med stor frihet under ansvar, som förutom själva ledarskapet bjuder på både långsiktiga strategiska frågeställningar liksom enklare frågor med korta snabba beslut. Alstom transport norden kännetecknas av en prestigelös, snabbfotad och affärsfokuserad atmosfär och för att trivas här bör du tycka om att arbeta i ett ungt tillväxtföretag med höga ambitioner i en ”het bransch” som ligger helt rätt i tiden.

kvalifikationer
• teknisk erfarenhet från industrin med fokus på elektronik och/eller mekanik
• flerårig erfarenhet som chef, gärna från olika chefsroller inom teknik och produktion
• civilingenjör elektronik eller maskin
• talar och skriver svenska och engelska obehindrat; samt franska eller tyska är meriterande
• erfarenhet från internationellt arbete

egenskaper
• skapar och utvecklar relationer i sverige och internationellt
• naturlig ledare som lyssnar in, tar beslut och står stadigt när det blåser
• god kommunikatör som gärna talar inför andra
• strategiskt tänkande
• strukturerad

Anta utmaningen direkt och sök tjänsten på www.k2search.se

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611