Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Nordisk E-Commerce Manager

nordisk e-commerce manager

apollo är sveriges tredje största researrangör och står för det bredaste charterutbudet med mer än 1 600 hotell på 48 destinationer i 28 länder. Apollo är sedan den 1 januari 2001 ett helägt dotterbolag till den schweiziska resekoncernen kuoni. Apollo tillhör kuoni nordic och där ingår förutom apollo i sverige, norge, danmark och finland även flygbolaget novair. Falk lauritsen, golf plaisir, lime travel och krone golf samt aktivitetsanläggningen playitas på fuerteventura tillhör också den nordiska delen av koncernen.

Rollen som nordisk e-commerce manager tillhör den nordiska marknadsavdelningen och arbetar för alla kuoni nordics fyra marknader. E-commerce avdelningen skall se till att kuoni nordics online försäljning ökar genom att säkerställa att kundupplevelsen online är konkurrenskraftig och attraktiv så att den leder till mer besök och högre konvertering. Du är ytterst ansvarig för att driva pågående aktiviteter och projekt inom e-commerce samt att initiera nya och driva dessa förändringsprojekt i enlighet med de övergripande strategierna för onlineförsäljning och utveckling av nya digital plattformar. Genom underbyggda business case motiverar du investeringsbeslut i relevanta forum enligt uppsatt process. Till din hjälp har du en grupp om 15 personer som du leder, coachar, motiverar och engagerar. Din avdelning arbetar nära marknadsavdelningen, försäljningen och it och som e-commerce manager samarbetar och kommunicerar du ofta med ledningarna på de olika marknaderna och koncernledningen.

Du kommer också att omvärldsbevaka och håller dig uppdaterad om nya verktyg, plattformar och trender. Arbetet är en balans mellan att planera, genomföra, följa upp och se till att affären och verksamheten rullar på samt att utveckla metoder och vara en viktig del i strategiarbetet. För att lyckas i den här rollen inger du förtroende genom din kunskap och dina erfarenheter och skapar lätt samsyn för kloka beslut där affären och verksamheten styr framför tekniken. Du trivs med att arbeta med förändring.

vi erbjuder
du får arbeta i ett entusiastiskt gäng på ett välkänt bolag med ett premiumvarumärke, med roliga produkter i en spännande bransch. Du får arbeta i en ny organisation och i en ny nordisk position där du får vara med från början i förändringsarbetet och där din påverkan gör skillnad.

kvalifikationer
• troligtvis har du en akademisk examen eller motsvarande
• minst 5-10 års relevant e-commerce erfarenhet b2c gärna från resesektorn, detaljhandeln eller bank/finans
• minst 3-5 års ledarerfarenhet
• van att driva utvecklingsprojekt inom e-commerce och arbeta i en projektgrupp med styrgrupp
• god kännedom och förståelse för tekniken bakom webben så som cms verktyg, html, google analytics, site catalyst och tealeaf
• van att arbeta gentemot flera stakeholders

egenskaper
• kommunikativ
• kommersiell, kund- och målfokuserad
• ambitiös och energisk
• trygg ledare
• självgående
• strukturerad

K2 Search samlar Sveriges främsta rekryterare, researchers och koordinatorer i Stockholm, Malmö, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors med ett enda syfte – att med executive search hjälpa dig stärka din affär och göra din organisation ännu starkare. Läs mer

id608