Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Anläggningschef

anläggningschef

göta kanal är sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk och vårt lands ledande besöksmål med ca 3,5 miljoner besökare per år. Göta kanal är 190 km lång och sträcker sig mellan mem vid Östersjön och sjötorp vid vänern. Ab göta kanalbolag ägs av staten och vårt huvuduppdrag är att bevara och utveckla göta kanal samt att skapa förutsättningar för turism längs kanalen. Vi är 25 åretruntanställda samt ca 100 säsongsanställda.

Rollen som anläggningschef på ab göta kanalbolag ställer höga krav på din strategiska förmåga, men även ditt intresse för det operativa tekniska arbetet. Du är övergripande ansvarig för utveckling och förvaltning av bolagets anläggning, d v s göta kanal med dess tekniska lösningar och markfrågor. Säkerhets- och miljöansvar ingår i tjänsten, varför du bör känna intresse för dessa frågor. Tjänsten är placerad i motala, men innebär en del dagsresor längs med kanalen.

Funktionen består av 12 kanalreparatörer och två arbetschefer för vilka du har personalansvar. Du är en synlig och närvarande ledare som är duktig på att skapa engagemang hos dina medarbetare. Du kommer att arbeta aktivt med processer som syftar till att optimera resursanvändningen och säkerställa det mest effektiva arbetssättet. Upphandling av entreprenörstjänster ligger på ditt ansvar.

Du ingår i ledningsgruppen och ni ska tillsammans arbeta resultatorienterat och med hela bolagets bästa för ögonen. Ni formulerar planer och strategier på kort och lång sikt för verksamheten.

Vi söker dig som vill arbeta i en unik miljö och som tycker om att fungera som spindeln i nätet, då kommunikationsvägarna är många såväl internt som externt.

vi erbjuder
ett omväxlande och utmanande arbete med ett mycket starkt varumärke som engagerar. Du får vara med och förvalta, men även utveckla en unik anläggning. Du kommer att arbeta i en engagerad, trevlig och öppen atmosfär där prestigelöshet råder.

kvalifikationer
• flerårig chefserfarenhet
• erfarenhet från teknisk verksamhet inom mekanik och/eller geoteknik alternativt från materialsidan
• god ekonomisk förståelse samt intresse för affären
• kunskap om de affärsmässiga och juridiska delarna i entreprenadverksamhet är meriterande
• erfarenhet av arbete med säkerhets- och miljöfrågor är meriterande
• flytande svenska och god engelska i tal och skrift
• högskoleutbildning

egenskaper
• goda ledaregenskaper med betoning på tydlig, trygg, långsiktig, metodisk och uthållig
• god strategisk förmåga och intresse för det operativa
• utvecklingsorienterad
• affärsmässig
• utåtriktad och kommunikativ

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med eva hartzell på k2 search ab, tel. 013-327 02 10. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611