Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Sortimentsansvarig / Category Manager

sortimentsansvarig / category manager

optimera svenska ab är en av sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 40 byggvaruhus i sverige och säte i malmö. Optimera har cirka 800 anställda och omsätter ca 2,3 miljarder sek. Optimera finns även i danmark, norge, estland samt lettland och ägs av den franska koncernen saint-gobain som är en av europas största leverantörer av byggmaterial. Saint-gobain omsätter ca 40 miljarder euro och har mer än 190 000 anställda i 64 länder.

Som sortimentsansvarig inom förnödenheter hos optimera är ditt övergripande mål att strategiskt och taktiskt ansvara för att sortimentet inom ansvarsområdet drivs på ett sätt som optimerar försäljning och lönsamhet samt fokuserar på kundens behov idag och i framtiden.

vi erbjuder
du kommer att arbeta i en trevlig och prestigelös miljö med positiva och dedikerade kollegor och med ett starkt varumärke på den svenska marknaden. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i malmö och ingår i ett team med ansvar för sortimentsutveckling, inköp och administration av produktkategorin förnödenheter med en omsättning på c:a 300 msek. Du rapporterar till chefen för inköp & sortiment. För att lyckas i rollen bör du ha tidigare erfarenhet från liknande arbete som sortiments/kategoriansvarig, produktchef, marknadschef eller motsvarande.

kvalifikationer
• erfarenhet som produktchef eller category manager inom detaljhandel, helst inom närbelägen bransch med liknande affärslogik
• goda produktkunskaper inom bygg och förnödenheter är starkt meriterande
• flytande engelska i tal och skrift
• universitets- eller högskoleutbildning inom företagsekonomi/marknad

egenskaper
du bör som person vara analytisk och strukturerad och van att hantera stora mängder data och information. Därutöver bör du vara drivande och resultatinriktad och brinna för att dina produkter når satta sälj- och lönsamhetsmål. En mycket god kommunikativ förmåga är viktig såväl mot externa leverantörer som internt mot ledning, marknads- och säljenheterna.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med arne nordström, 0706-989200 eller sara elliot, 0706-946126 på k2 search ab. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast.

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611