Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Rektor

rektor

framtidsgymnasiet är en etablerad gymnasieskola som bedriver yrkesutbildning på sju orter i sverige. Vår första skola startades 1995 i göteborg och vi finns även i stockholm, kristianstad, malmö, nyköping, linköping och västerås. Framtidsgymnasiet ska vara ledande inom yrkesutbildning. Vi ger varje elev bästa möjliga förutsättning för arbete och en lovande framtid. Vårt dagliga arbete utgår från tre kärnvärden, vilka utgör stommen i framtidsgymnasiets värdegrund – helhetssyn, samverkan och ledarskap. Genom samarbete med berörda branscher och näringslivsrelaterade projekt utvecklar vi ständigt våra skolor i takt med arbetsmarknadens förändringar.

Inom framtidsgymnasiet har vi en helhetssyn på eleven. Vi möter varje elev med tydliga mål för yrkeskunskaper och personlig utveckling. Tillsammans med elever, företag och branschorganisationer utformar vi kvalitativa och aktuella yrkesutbildningar, som tillgodoser näringslivets framtida kompetensbehov.

vi erbjuder
som rektor leder du och har det totala ansvaret för verksamheten och resultatet för skolan som har ca 140 elever och ligger i Årstadal. I nuläget erbjuder vi våra elever utbildning i vvs- och fastighetsprogrammet.

Rektorn är skolans ansikte utåt och är en trygghet och förebild gentemot pedagoger, elever/föräldrar och andra intressenter. Du leder arbetet i den lokala arbetsgruppen, och är medlem bolagets rektorsgrupp. Du rapporterar till biträdande verksamhetschef.
viktigt fokus i arbetet är att arbeta idéstyrt med organisationens värderingar, utveckla skolan och dess medarbetare och skapa strukturerade arbetssätt för kvalitets- och programutveckling.

kvalifikationer
• akademisk examen, gärna pedagogik eller ekonomi/management
• erfarenhet från affärsdrift och privat näringsliv.
• stark ledare med mycket ledarerfarenhet och intresse för ledarfrågor
• ledarskap från en idéstyrd verksamhet med modernt ledarskap med samarbete och ömsesidighet.

egenskaper
som person är du en stark ledare med mycket ledarerfarenhet och intresse för ledarfrågor och du kan på ett strukturerat och fokuserat sätt driva verksamheten resultatinriktat så att målen nås.

Vidare är du drivande och har ett positivt förhållningssätt. Du har erfarenhet från att du har också en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta ansvar för sig själva.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med pia clark på k2 search ab, tel. 08-400 29 306. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611