Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Redovisningschef

Redovisningschef

Apl, apotek produktion & laboratorier ab, är en av europas största tillverkare av extemporeläkemedel och en av de ledande kontraktstillverkarna inom life science i sverige. Apl har fyra anläggningar (umeå, stockholm, göteborg och malmö) för tillverkning och utveckling av läkemedel. Apl bedriver produktion, laboratorieverksamhet, produktutveckling samt har även beredningsenheter på sjukhus. Apl erbjuder cirka 2000 produkter och bedriver ett mycket aktivt sortimentsarbete med specialister/förskrivare och myndigheter. Apl:s omsättning uppgår till ca 1 mdkr, antalet medarbetare är cirka 500. Apl har ett integrerat ledningssystem som är certifierat enligt iso standard.

Apl är inne i en spännande förändringsfas och utvecklar sin ekonomiska modell och sina processer mot ett mer affärsorienterat arbetssätt.  som redovisningschef ansvarar du för att redovisning, bokslut och rapportering håller hög kvalitet. Vi söker dig som har erfarenhet av att kontinuerligt arbeta med processutveckling av ekonomiprocesser. Du har ansvar för att säkerställa struktur inom redovisningen och ekonomifunktionen.

Rollen innebär att du skall leda och utveckla arbetet inom företagets ekonomifunktion. Det innebär operativt ansvar för det löpande redovisningsarbetet och ansvar för bokslut och kvartals- och årsredovisning, inklusive upprättande av finansiella rapporter och ekonomiska analyser. Vidare ansvarar du för koncernredovisningen, legal rapportering, deklarationer samt skatte- och momsredovisningen.

Du rapporterar till cfo och har personalansvar för två personer. Finansenheten består idag totalt av sju personer och placeringsort är apls anläggning i kungens kurva.

Vi erbjuder
apl är ett företag i en mycket spännande fas där man gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. Företaget har en bred verksamhet med basen i sverige men befinner sig på en internationell marknad. Kännetecknande för apl är en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar i en organisation med höga ambitioner.

Kvalifikationer
• dokumenterad flerårig erfarenhet av bokföring, redovisning och kontoavstämningar.

Egenskaper
• noggrann, strukturerad och analytisk
• affärsmässig och resultatorienterad
• självständig och drivande
• goda ledaregenskaper
• god kommunikativ förmåga
• engagerad och entusiasmerande
• kontaktskapare och relationsbyggare

önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med christoffer toll på k2 search ab, tel. 076 000 18 13. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval sker löpande.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611