Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Affärsorienterad CFO

Affärsorienterad cfo

Apl, apotek produktion & laboratorier ab, är en av europas största tillverkare av extemporeläkemedel och en av de ledande kontraktstillverkarna inom life science i sverige. Apl har fyra anläggningar (umeå, stockholm, göteborg och malmö) för tillverkning och utveckling av läkemedel. Apl bedriver produktion, laboratorieverksamhet, produktutveckling samt har även beredningsenheter på sjukhus. Apl erbjuder cirka 2000 produkter och bedriver ett mycket aktivt sortimentsarbete med specialister/förskrivare och myndigheter. Apl:s omsättning uppgår till ca 1 mdkr, antalet medarbetare är cirka 500. Apl har ett integrerat ledningssystem som är certifierat enligt iso standard.

Apl är inne i en spännande förändringsfas och utvecklar sin ekonomiska modell och sina processer mot ett mer affärsorienterat arbetssätt. Vi söker en affärsoriented cfo som arbetar såväl strategiskt som operativt och som är skicklig på att leda, driva och nå resultat. Du ansvarar för att företagets ekonomistyrning, kvartalsrapporter, årsredovisning, koncernredovisning, finansiering, resultatuppföljning och analys håller hög nivå. Prognoser och rapporter till styrelsen är ett viktigt inslag i arbetet liksom att aktivt arbeta med förändringsarbete. Rollen innebär att du skall leda och utveckla arbetet inom företagets finansenhet och samtidigt vara med och vidareutveckla apl.

I rollen som cfo arbetar du dels med strategiska frågor och dels verksamhetsnära och får därmed en viktig roll i bolagets fortsatta utveckling. I tillägg har du ansvar för apls dotterbolag, apl fastigheter ab, och är ansvarig systemägare för affärssystemet ms dynamics ax som även inkluderar mps modulen.

Du kommer även vara ett bollplank till vd gällande ekonomi- och ekonomistyrningsfrågor samt sköta den finansiella rapporteringen inför styrelse och ägare. Du rapporterar direkt till vd eva sjökvist saers och är en del av apl:s företagsledning. Finansenheten består idag av sju personer och placeringsort är apls anläggning i kungens kurva.

Vi erbjuder
apl är ett företag i en mycket spännande fas där man gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag på en konkurrensutsatt marknad. Företaget har en bred verksamhet med basen i sverige men befinner sig på en internationell marknad. Kännetecknande för apl är en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar i en organisation med höga ambitioner.

Kvalifikationer
• dokumenterad erfarenhet som cfo, finansansvarig eller motsvarande  
• gedigen erfarenhet från tillverkande industri och god kunskap om ekonomiska frågeställningar inom logistikflöde och lagerhantering
• dokumenterat mycket god ledarerfarenhet
• erfarenhet att driva förändrings- och förbättringsarbete
• civilekonomexamen eller motsvarande

Egenskaper
• affärsmässig och resultatorienterad
• proaktiv och lösningsorienterad
• kontaktskapare och relationsbyggare
• strukturerad och tydlig
• lyhörd och prestigelös
• självständig och drivande
• god kommunikativ förmåga
• engagerad och entusiasmerande

Sedan 1996 har K2 Search som rekryteringsföretag utfört över 2500 Executive Search-uppdrag inom olika branscher och funktioner. Läs mer

id608