Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Customer Service Manager

customer service manager

viasat är en del av den internationella mediekoncernen modern times group (mtg), med verksamhet på fyra kontinenter inom fri-tv, betal-tv, radio och tv-produktion. Mtgs viasat broadcasting sänder fri- och betal-tv via egen satellitplattform och tredjepartsnätverk, samt distribuerar tv-innehåll över internet. Modern times group är ett tillväxtföretag och är noterat på nasdaq omx i stockholm.

utmaningen
som customer service manager på viasat är ditt uppdrag att skapa tv-marknadens bästa och mest säljfokuserade kundservice som skall bidra till att ge viasat ännu nöjdare kunder. Viasat behöver fortsätta den påbörjade resan att utveckla kundservicefunktionen till att än mer aktivt arbeta med affärsfokus, intäkter och kundvård.

För att lyckas i rollen som customer service manager krävs nya sätt att styra, leda och motivera medarbetarna samt ett mycket tätt samarbete med viasats outsourcingpartner för kundservice. Ett nytt avtal har precis tecknats med outsourcingpartnern baserat på nya sätt att styra för ökad försäljning och därigenom adderat värde för viasat.

I rollen som customer service manager har du fullt personalansvar för sex personer, som tillsammans med dig driver kundserviceorganisationen, vilket inkluderar allt från personalplanering, utveckling och ledarskap. Du har också ansvar för avtalet med viasats outsourcingpartner. Du leder den dagliga verksamheten på operativ nivå och arbetar långsiktigt med strategiska frågor. Vidare äger du budgetansvaret för kundservice inkluderande prognoser, rapportering och styrning. Internt samverkar du med övriga organisationen inom pr, finans, crm, försäljning och marknadsföring. En viktig del i rollen är att förankra ditt utvecklingsarbete mot övriga delar inom viasat så att övriga organisationen förstår vilken effekt olika initiativ får på kundservicefunktionen och vice versa.

vem söker vi?
för att trivas på viasat och bli framgångsrik i rollen älskar du försäljning, brinner för att utveckla medarbetare och skapa framgångsrika lag. Du trivs att vara i en organisation där dina initiativ och ditt driv får  direkt effekt på resultatet. Du är idérik och ser möjligheterna i nya sätt att leda och motivera för att uppnå ökad försäljning i teamen.

För att lyckas i rollen har du en gedigen erfarenhet av att leda och utveckla kundservice- och supportorganisationer till att bli mer säljorienterade, samt har gärna erfarenhet från prenumerationsbaserade verksamheter.  service och försäljning har gått hand i hand i din karriär och är något du värdesätter tungt. Du är en naturlig ledare med lika delar empati, ödmjukhet och tydliget. Högt tempo, snabba förändringar och höga krav attraherar dig som person. Det är meriterande om du även har erfarenhet från tv och mediabranschen.

vad erbjuder vi?
viasat är en betydande del av mtg, modern times group, ett av sveriges mest dynamiska och spännande mediebolag med stark närvaro i det svenska och internationella medielandskapet. På viasat arbetar kreativa, nyfikna människor som gärna delar med sig av sin kunskap och erfarenhet för att nå framgång. För rätt person finns stora möjligheter att göra skillnad inom organisationen då kundservicefunktionen är en ytterst viktig del i viasats framgång.

K2 Search AB är ett rekryteringsföretag som kan mer än bara rekrytering. Läs mer

id609 3