Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Key Account Manager

Orifarmkoncernen är en progressiv europeisk aktör inom läkemedels- och sjukvårdsindustrin. Målet är att skapa konkurrens på marknaden och besparingar för patienter och samhälle. De två affärsområdena, parallellimporterade läkemedel och generiska läkemedel ger stora besparingar för samhället. Resultatet är att konsumenterna sparar pengar och samhället kan få mer hälsa för samma summa pengar. Bolaget grundades 1994 i danmark och är idag den största leverantören av parallellimporterade läkemedel i europa och har en stark närvaro på marknaderna för generika i norden.

I rollen som key account manager arbetar du med strategisk försäljning av orifarms otc och handelsvaror. Dina kunder är sju apotekskedjor, kontaktpunkterna är desto fler och de utgörs av kategoriansvariga. I din portfölj har du hela orifarms utbud av receptfria läkemedel och handelsvaror. Du har totalt kundansvar vilket innebär att du sköter all kontakt och är projektledare för allt samspel mellan orifarm och dina kunder. Tjänsten innebär att du sätter din affärsplan, sälj- & kundplaner, kampanjplaner, förbereder och genomför årliga förhandlingar samt regelbundna uppföljningar för att nå uppsatta mål.

För att lyckas i rollen har du erfarenhet av försäljning av retailvaror med en mycket god förståelse för facings, listningar och space management. Du är läraktig och van vid att arbeta med ett brett sortiment. En utbildning i farmakologi och/eller försäljning och marknadsföring är önskvärt. I arbetet ingår mycket statistikanalyser och du måste därför vara en fena på excel.

Vi erbjuder
en varierande roll med stor frihet under ansvar i att både sätta och verkställa planen utifrån de stora målen. Här arbetar du i en platt organisation med närhet till ledningen. Du är öronen ut mot marknaden och har god möjlighet att påverka vidareutvecklingen av orifarms otc-erbjudande. Orifarm präglas av en företagskultur där de alltid söker nya vägar att utveckla och förbättra. För att trivas här måste du gilla högt tempo, förändringar och nya processer.

Kvalifikationer
• erfarenhet som strategisk säljare eller kam inom läkemedels- eller dagligvaruhandeln, alternativt erfarenhet som kategoriansvarig på en av de centrala apotekskedjorna.
• goda språkkunskaper både skriftligt och muntligt i svenska och engelska.

Egenskaper
• driven och initiativrik
• god social förmåga
• flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter i en miljö med högt tempo
• uthållig
• teamspelare

Genom Executive Search hjälper vi våra kunder att anställa de ledare som har bäst förutsättningar att nå och överträffa deras uppsatta mål. Läs mer

id608