Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Not For Resale Manager,  ICA Group Sourcing

ICA-koncernen är ett av Europas ledande detaljhandelsföretag med cirka 2 400 egna och handlarägda butiker i Sverige, Norge och Baltikum med kärnverksamhet i Dagligvaruhandeln. I gruppen ingår ICA Sverige, ICA Norge, Rimi Baltic, fastighetsbolaget ICA Fastigheter samt ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster till kunder i Sverige. Dessutom ingår bolagen Cervera, Hemtex, Kjell&Co, InkClub samt Forma Publishing Group.  ICA Gruppen är noterat på Nasdaq OMX.

ICA söker en ny medarbetare för att leda utvecklingen inom Goods Not For Resale, d v s sortiment och tjänster som inte säljs vidare till kunder i butikerna. Ansvaret innebär att samla och koordinera inköp för NFR inom hela ICA Gruppen. Du blir ansvarig för att säkra och förbättra affärsvillkor och sänka totala kostnaden för inköp av varor och tjänster. Fokus är att skapa och utveckla synergier för utsedda kategorier/leverantörer baserat på ICA Gruppens övergripande strategier, samt strategier från respektive marknad/land.

Du ansvarar för framtagande av övergripande NFR strategier i samråd med respektive land, driver och utvecklar leverantörs- och inköpsstrategier samt är delaktig i förhandlingar och samarbeten med strategiska leverantörer.

En kritisk framgångsfaktor i denna roll är att skapa en bra kontakt med alla intressenter inom området, samt bygga ett brett internt nätverk. Detta för att säkerställa förståelsen av verksamheten och de behov som finns. Utifrån detta kan du sedan driva utvecklingen av samverkan mellan funktioner och länder för att skapa synergier och konkurrensfördelar.

Du rapporterar inom ICA Group Sourcing, som är en funktion inom ICA Sverige med ansvar för synergier och inköp inom ICA Gruppen. I organisationen finns medarbetare som är placerade i Sverige, Norge, Estland, Lettland och Litauen. Du har resultatansvar för organisationen och mäts mot flera olika nyckeltal. Tjänsten är placerad i Stockholm även om du frekvent kommer att resa till de andra länderna i gruppen.

Vi erbjuder
Ett starkt lönsamt och framgångsrikt företag med ett starkt varumärke. Enkelhet, Entreprenörskap och Engagemang är de kärnvärden ICA värdesätter och som genomsyrar organisationen. I rollen har du utomordentliga möjligheter att påverka arbetet i de olika områden som ryms i detta ansvarsområde på både kort och lång sikt. I koncernen finns fokus på NFR och ditt arbete med samordning inom detta område kommer att ha stor betydelse.

Kvalifikationer
• Gedigen mångårig erfarenhet från motsvarande tjänst, gärna i internationell miljö
• Goda ledarskapserfarenheter, minimum fem års erfarenhet som chef/ledare
• Dokumenterad erfarenhet av att driva framgångsrika förändringsarbeten
• Erfarenhet ifrån inköp och försäljning av NFR sortimentet är meriterande
• Gärna en bakgrund från Detaljhandel
• Akademisk utbildning är en fördel

Egenskaper
• Prestigelös
• Kreativ i lösningen, förmåga att vara lösningsorienterad
• Drivande och handlingskraftig
• Holistiskt synsätt
• Kommunikativ förmåga
• Affärsmässig och resultatinriktad

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Per Jerndahl, tel. 072 301 47 99 eller Sophia Blåvall, tel. 08-642 87 35 på K2 Search. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Executive Search se.