Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

HR-chef Sverige

Opera software asa, med säte i oslo i norge, har utvecklat opera webbläsare för desktop, mobiltelefoner, surfplattor och tv. Företaget är noterat på oslobörsen och har globalt ca 1000 medarbetare på 16 kontor i 12 länder – sverige, usa, kina, japan, sydkorea, indien, ryssland, polen, taiwan, singapore, ukraina och island. 2012 omsatte företaget drygt 1,2 miljarder nok. Fokus ligger på att utveckla och optimera verksamheten.

tjänsten som hr-chef för sverige är en ny tjänst med ansvar för att implementera operas globala hr-strategi, policys och rutiner i sverige samt att bygga och utveckla hr-funktionen och dess medarbetare. Tjänsten är placerad på opera softwares utvecklingsbolag i linköping men du ansvarar även för hr-funktionen på kontoret i göteborg.

ditt fokus kommer att ligga på att bidra till utvecklingen av en funktionell och professionell hr-funktion och att skapa fungerande hr-processer och flöden. Du ska se till att lagar, förordningar och avtal inom hr-området följs och hålla dig a jour och följa utvecklingen inom området för att kunna fungera som en professionell rådgivare i hr-frågor till sverigechefen och teamledarna.

i din roll ingår ansvar för rekrytering via olika kanaler och event och du kommer att ha många kontakter såväl internt som externt. Du kommer att ha en stor påverkan på arbetsplatsens utformning och vara en viktig kulturbärare. I rollen ingår också personalansvar för medarbetarna på hr-avdelningen – i dagsläget tre medarbetare som arbetar med hr och administration i linköping och göteborg.

du kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt och kommer arbeta nära sverigechefen och teamledarna i arbetet med att bibehålla och vidareutveckla den idag engagerande och positiva arbetsmiljön. I tjänsten ingår visst resande, främst inom sverige och till huvudkontoret i oslo men ibland även internationellt. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till sverigechefen.

Vi erbjuder 
vi erbjuder en nyckelroll i ett mycket spännande och snabbväxande internationellt bolag. Du kommer, i nära samarbete med sverigechefen och med hr-avdelningen i oslo, att ha stor möjlighet att vara med och utforma din egen tjänst likväl som du kommer att vara en nyckelperson i arbetet med att utveckla och driva verksamheten mot nya spännande mål.

Kvalifikationer
• akademisk utbildning inom hr eller för området närliggande ämnen
• fem års erfarenhet av arbete inom hr
• erfarenhet av ledningsarbete och organisationsutveckling 
• erfarenhet av både strategiskt och operativt arbete
• erfarenhet av personalansvar eller personalledning
• ha arbetat inom privat sektor/näringslivet
• mycket god engelska, då engelska är koncernspråk
• erfarenhet från it-branschen och/eller från internationellt bolag är meriterande

Egenskaper
• strategisk höjd
• självständig, initiativrik och drivande
• tydlig och kommunikativ– både offline och online
• coachande och relationsinriktad
• lösningsorienterad
• prestigelös och entusiasmerande – kunna kavla upp ärmarna och arbeta med både högt och lågt

önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft på k2 search ab, tel. 0760-001817. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Då ansökningar hanteras löpande vill vi ha din ansökan snarast.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611