Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Hyresadministratör


svenska hus skall utveckla och äga fastigheter i attraktiva lägen i storstadsregionerna. genom lönsam projektutveckling och kundnära förvaltning skall företaget skapa och tillhandahålla bra arbetsplatser och bra bostäder till sina kunder. svenska hus förvaltar ca 420 000 kvadratmeter. hyresintäkterna uppgår till 370 miljoner kronor/år och fastigheternas marknadsvärde uppskattas till ca 4 miljarder kronor. totalt arbetar ca 35 personer hos svenska hus med huvudkontor i göteborg. svenska hus, www.svenskahus.se, ägs av ab gullringsbo egendomar, www.abgullringsbo.se. i koncernen ingår också byggbolaget mvb.

svenska hus växer och söker en hyresadministratör till malmö. tjänsten är en nyckelfunktion och kommer att fungera som ”spindeln i nätet” på kontoret. som hyresadministratör arbetar du som en länk mellan uthyrning och förvaltning. du hanterar hyresadministration, skriver mindre kontrakt och avtal, ansvarar för vitec i regionen. andra förekommande arbetsuppgifter är t ex att sköta löpande administration, skapa fakturor, hantera ev inkassoärenden och kontakter med kronofogden, mm. det är viktigt kunna läsa underlag till förvaltningen och därefter logga dessa i vitec. ekonomiska avstämningar, rapporter till regionchef och ekonomiavdelningen i göteborg ingår också i ditt ansvar. du är den som ser till att anskaffning av förnödenheter och allmän skötsel och administration av kontoret fungerar. du rapporterar till fastighetschef skåne och är placerad i malmö.

vi erbjuder

svenska hus erbjuder en självständig och omväxlande tjänst i ett entreprenörslett bolag, där beslutsvägarna är korta. rollen som hyresadministratör kräver en bred kompetens och servicevilja. kvalitet, affärsmannaskap och engagemang är ledord som genomsyrar verksamheten. företagsklimatet kännetecknas av idérikedom, prestigelöshet och lyhördhet mot marknad och kund. för rätt person finns här stora utmaningar och skiftande arbetsuppgifter.

kvalifikationer

  • ekonomisk utbildning, fastighetsekonom eller liknande
  • 3-5 års erfarenhet från liknande tjänst
  • du har hög kompetens i vitec eller liknande hyresadministrationsprogram
  • det är meriterande med kunskaper inom hyresrätt
  • du har en god serviceförmåga

egenskaper

  • analytisk
  • god samarbetsförmåga & relationsförmåga
  • ordning & reda samt noggrannhet
  • intresse för it & system
  • flexibel

för ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med lotta rosenflykt på
tel. 0735-14 40 90 eller ken ahl på tel. 073-540 52 80. alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. vi vill ha din ansökan snarast. ansök tjänsten på www.k2search.se.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id511