Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Strategic Account Executive

Akamai Technologies erbjuder globala distributionstjänster via Internet. Med hjälp av tekniker som spegling, komprimering, förhämtning och trafikstyrning distribuerar och accelererar Akamai Technologies hemsidor och applikationer. Företaget har ca 4000 anställda globalt och är ett av världens snabbast växande IT företag. Läs gärna mer på www.akamai.com

 

Som Strategic Account Executive ansvarar du för och driver försäljningen mot strategiska kunder som finns inom segmentet digital media. Inom denna bransch arbetar vi bland annat med YLE, Bonnier, TV2, SVT, NRK och TV4. Med din erfarenhet som affärsmässig säljare utvecklar du befintliga konton (ca 70%) samt fokuserar på nykundsbearbetning (30%). Du hanterar upphandlingar och offerter samt är kundens kontaktperson för all typ av kommunikation med Akamai.

För rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter inom en internationell organisation med kraftig tillväxt. Tjänsterna har sålts i över 10 år och bland företagets över 4 000 kunder återfinns många välkända företag och webbplatser, bland annat Itunes, Facebook, Ericsson, Sony, Microsoft, Volvo, BBC, HP, Audi och Adidas. År 2013 omsatte Akamai ca 1.7 miljarder dollar. Det är en ökning med 20 procent jämfört med året innan.

 

Vi erbjuder

En möjlighet för rätt person att vara med och driva den fortsatta expansionen av Akamai i Norden och fortsätta den intressanta utvecklingen inom området digital media där stort fokus nu ligger på att leverera lösningar mot bärbara datorer, surfplattor och mobiltelefoner mm. Till din hjälp i försäljningsarbetet finns väl etablerade interna processer och stödfunktioner. Akamai är ett amerikanskt företag och som Strategic Account Executive ingår du i den nordiska organisationen och rapporterar till Nordenchefen baserad i Sverige. Förutom de internationella kontakterna arbetar du främst med dina kompetenta och erfarna kollegor på kontoret i Solna.

Kvalifikationer

Dokumenterad erfarenhet av några års framgångsrik försäljning som kundansvarig i IT-branschen är en förutsättning för att lyckas i denna roll. Det är speciellt meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med försäljning i en internationell organisation och du bör ha viss förståelse och intresse för bakomliggande teknik. Har du erfarenhet av digitala mediabolag är det mycket meriterande.

Du kommer att arbeta med kunder i Norden och koncernspråket på Akamai är engelska. Därför är du van vid affärsengelska och behärskar det både muntligen och skriftligen. Kunskap i andra nordiska språk är meriterande men inte något krav. Vi ser gärna att du har civilingenjörsexamen eller motsvarande utbildning.

Egenskaper

-Senior affärsmässighet

-Driv

-Uthållighet

-Relationsorienterad

-Ödmjukhet

 

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Ulf Lindén på K2 Search AB, tel. 076-000 18 09. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Ansök tjänsten på www.k2search.se. Då vi intervjuar löpande ser vi fram emot din ansökan omgående.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611