Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Två enhetschefer till Datainspektionen

Datainspektionen är en myndighet som genom sin tillsynsverksamhet ska bidra till att behandlingen av personuppgifter inte leder till otillbörliga intrång i enskilda individers personliga integritet. Vi är en tillsynsmyndighet som kontrollerar att lagarna på området följs och påverkar så att nya lagar får regler som skyddar integriteten. Vi utbildar och informerar även de som behandlar personuppgifter. Datainspektionen har sin verksamhet i centralt belägna lokaler i Stockholm. Läs gärna mer på www.datainspektionen.se

Vi söker två välmeriterade jurister som chefer till de två enheter som arbetar med tillsyn över den behandling av personuppgifter som sker i samhället inom vård, forskning och utbildning samt inom myndigheter och arbetsliv. Vi söker dig som vill leda och entusiasmera samt, tillsammans med medarbetarna, fortsätta att utveckla enheternas och myndighetens verksamhet. Du ges möjlighet att arbeta med rolig och utmanande juridik som i förlängningen påverkar alla i samhället.

I rollen ingår i första hand att leda medarbetarna i det dagliga arbetet med tillsynsärenden, överklaganden, remisser, klagomål och förfrågningar. Du förväntas också bidra till att myndigheten uppfyller sina mål och till den löpande utvecklingen av verksamheten. Rollen som enhetschef är utåtriktad och innebär kontakter med andra myndigheter och media. Även internationellt arbete förekommer.

Enhetscheferna har personalansvar, sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till generaldirektören.

Vi erbjuder

Arbetet är stimulerande och omväxlande samt ger möjlighet att arbeta med högaktuella frågor inom ett område i ständig utveckling. För dig som har stort intresse för integritetsfrågor ges nu möjlighet att arbeta med dessa viktiga frågor. Datainspektionen har en platt, modern och effektiv organisationsstruktur med korta beslutsvägar och är en myndighet där varje medarbetare gör skillnad.

Kvalifikationer

 • Jur.kand. examen
 • Notariemeritering
 • Ledarerfarenhet från chefskap, projektledning eller motsvarande
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt skicklig i muntlig och skriftlig framställning.
 • Meriterande är tidigare erfarenhet från överrätt, åklagarmyndighet eller annan myndighet
 • Meriterande är också ledarskapsutbildning samt erfarenhet av effektiviseringsarbete

Egenskaper

 • Mycket god samarbetsförmåga och vilja att samverka med andra
 • Omdömesgill – förmåga att göra prioriteringar i verksamheten och i personalsammanhang
 • Duktig på att leda och entusiasmera andra
 • Förmåga att tänka långsiktigt och att utveckla verksamheten
 • Hög integritet och lyhörd som person
 • Prestigelös – ser helheten och bidrar med sin del till den

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar vi med K2 Search så önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Cecilia Fredriksson på K2 Search AB, tel. 08-400 29 307. Alla kontakter med Cecilia Fredriksson behandlas konfidentiellt. Ansök tjänsten på www.k2search.se. Din ansökan kommer att omfattas av offentlighetsprincipen. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 4 mars 2014.

K2 Search AB är ett rekryteringsföretag som kan mer än bara rekrytering. Läs mer

id609 3