Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Utvecklingsorienterad Redovisningschef

Gränges Sweden AB är en del av Grängeskoncernen, som är ett världsledande företag inom värmeväxlarband. Gränges utvecklar, tillverkar och marknadsför värmeväxlarband av aluminium för fordonsindustrin och stationära värmeväxlare. Gränges Sweden AB är en av två affärsenheter inom Grängeskoncernen. Vi finns i Finspång, där vi är ca 400 anställda inom utveckling, produktion, försäljning, FoU och andra stödfunktioner. Gränges Sweden AB levererar primärt till den europeiska och nordamerikanska marknaden. Vi omsätter drygt 2 miljarder SEK varav ca 85 % utanför Sverige. Vårt systerföretag finns i Shanghai i Kina. Gränges har även försäljningskontor i ett flertal länder globalt. Läs mer på www.granges.com

Som redovisningschef är du ansvarig för en avdelning bestående av tre redovisningsekonomer. Avdelningen ansvarar för löpande redovisning, månads-, kvartals- och årsbokslut, årsredovisning, prognoser, intern rapportering, moms- och skatteredovisning samt andra, för en redovisningsavdelning normalt förekommande, uppgifter.

Gränges Sweden AB befinner sig i en fas av omfattande strukturella och arbetsmässiga förändringar. Dessa kommer att sätta en tydlig prägel på aktuell roll samt ställa höga krav på din analytiska förmåga och din vilja att leda och driva utveckling. En viktig uppgift blir att utveckla befintliga processer och rutiner. Det kommer att ske parallellt med att aktivt verka för en tydlig förankring ut mot företagets olika avdelningar. Dessutom är du ansvarig för att utveckla lämpliga analysverktyg för att skapa tydlighet kring ekonomiska konsekvenser av vidtagna aktiviteter i verksamheten. Du är uthållig, beredd på att jobba hårt och har erfarenhet av att arbeta strukturerat i förändringsprocesser. Du har en strategisk förmåga, men drivs främst av att verkställa strategierna på operativ nivå tillsammans med din grupp. Som ledare har du förmågan att få dina medarbetare att vilja ta initiativ och ansvar. Du ger frihet samtidigt som du inser vikten av uppföljning. Du rapporterar till Finansdirektören och ingår i företagets ledningsgrupp.

 

Vi söker dig som kan hantverket inom redovisningsområdet, gärna från producerande verksamhet, och har erfarenhet av att leda och driva bokslutsprocesser. Du måste tycka om att leda andra – även i förändring. Förmodligen har du arbetat som redovisningsekonom eller revisor i några år och därefter tagit steget vidare till en bredare roll inom ekonomi alternativt controlling. Du har ambitioner och ser denna roll som ett utvecklande och utmanande steg i din karriär.

Vi erbjuder

Gränges är ett starkt varumärke med en god marknadsposition. Företaget inrymmer hög kompetens och man arbetar med avancerad teknologi. I Finspång karaktäriseras företagskulturen av stolthet, engagemang, prestigelöshet och en familjär anda. Vi erbjuder nu en plats i ett engagerat och kompetent gäng i ett företag som står inför en spännande utvecklingsresa. Du har möjlighet att komma in och göra en tydlig skillnad. För rätt person kan vi erbjuda en spännande och betydelsefull roll med goda chanser till personlig utveckling.

Kvalifikationer

Krav:

 • Kunna hantverket inom redovisning
 • Erfarenhet av att leda och driva bokslutsarbete i ett medelstort bolag
 • Goda kunskaper inom skatteområdet
 • Erfarenhet av att leda andra
 • Erfarenhet av och viljan att arbeta både strategiskt och operativt
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Akademisk examen inom ekonomi

Egenskaper

 • God analytisk förmåga
 • Driven och ambitiös
 • Trygg och stark som person och ledare, men med en ödmjuk framtoning
 • Kommunikativ
 • Prestigelös

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Eva Hartzell på K2 Search AB, tel. 013-327 02 10. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast då vi behandlar ansökningarna löpande. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611