Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Biträdande Marknadsområdeschef Bonum

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar attraktiva boendemiljöer i nyproduktion. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare, med bostadsrättsföreningar och kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare som arbetar mot samma mål – att vara ledande i utveckling, produktion och förvaltning av rummen som du bor och arbetar i. Med vår kooperativa värdegrund är Riksbyggen en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Här får du ett jobb med rum för hela livet! Läs mer på www.riksbyggen.se

Riksbyggen står inför en kraftig produktionsökning vilket kräver vissa strukturella anpassningar. Aktuell tjänst ligger under affärsområde Bostad, vilket är ett av Riksbyggens två affärsområden. Du kommer att tillhöra region Stockholm/Uppland och marknadsområde Bonum, vilket omfattar nyproduktion av boendekoncept för personer i åldersgruppen 55+. Tjänsten är placerad i Hammarby Sjöstad.

Rollen som biträdande MO-chef innebär i stora drag att i samarbete med ordinarie MO-chef utveckla Bonums verksamhet i enlighet med gällande affärsplan. Region Stockholm/Uppland sträcker sig från Stockholm till Kiruna i norr där ditt ansvar geografiskt sett, i första hand, kommer att omfattas av Stockholm men även vissa kranskommuner. Tyngdpunkten i tjänsten ligger på att skapa affärsmöjligheter i form av markförvärv, vilket förutsätter en god förmåga att bygga förtroendefulla relationer med tjänstemän på de aktuella kommunerna. Du verkar i nära samarbete med regionens övriga MO-chefer samt med Riksbyggens andra affärsområde, Fastighetsförvaltning. Du medverkar vid upprättandet av budget och affärsplan för marknadsområde Bonum samt arbetar med kontinuerlig uppföljning. Vidare deltar du i att utveckla strategier för markköp och projektutveckling. Du är delaktig genom hela bostadsprojektet, även om det främst är i det tidiga skedet av kreativa initiativ, förvärv av mark samt utformning av affärsidéer som du är mest operativ. Inom marknadsområdet finns i dagsläget fyra projektledare. Personalansvaret för dessa ligger på ordinarie MO-chef. Projektledarna ansvarar för att driva projekten vidare genom processens övriga delar samt för samarbetet med Riksbyggens interna fastighetsförvaltning.

I ditt ansvar ingår även att skapa förutsättningar för ett gott samarbete mellan de olika affärsområdena inom marknadsområdet samt med externa konsulter och entreprenörer. Du är en förebild avseende företagets värderingar. Rollen innebär många olika kontaktytor såväl internt som externt, varför det är av största betydelse att du drivs av att bygga och vårda goda relationer. Du ingår i MO-ledningen för Bonum och rapporterar till ordinarie MO-chef.

Vi erbjuder

Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomisk välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För att trivas bör du dela dessa grundläggande värderingar som bygger på samhällsutveckling, att sätta människor i centrum och att verka för en hållbar utveckling. För rätt person innebär aktuell roll ett fritt arbete med goda möjligheter att få vara med och göra skillnad. Du stimuleras av utmaningar och ser möjligheter. Riksbyggen erbjuder goda karriärmöjligheter internt.

Kvalifikationer

 • Flerårig erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen
 • Erfarenhet av ny- eller ombyggnationsprojekt, gärna med inriktning bostadsrättsprojekt
 • Erfarenhet av detaljplanearbete
 • Van att göra affärer och ett kommersiellt intresse
 • God erfarenhet av garantitidens processer anses meriterande
 • Med fördel akademisk bakgrund, gärna bygg- eller civilingenjör

Egenskaper

 • Självgående
 • Resultatinriktad
 • Driven och uthållig
 • God social förmåga/relationsskapare
 • Analytisk

Eventuella frågor om tjänsten kan besvaras av Eva Hartzell på K2 Search AB, tel. 013-327 02 10. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök tjänsten på  www.k2search.se

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611