Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Head of Sales

För uppdragsgivares räkning söker vi en Head of Sales.

I denna roll är du ansvarig för att utveckla, leda och följa upp de övergripande säljstrategier och aktiviteter som genomförs i Sverige med målsättning att öka marknadsandelar och optimera insatta resurser. Du säkerställer även att dessa insatser ligger i linje med koncernens affärsstrategi och globala respektive regionala försäljningsstrategier. Organisationen du ansvarar för innehåller fältförsäljning, nyckelkundsbearbetning, sälj support och marknadsföring. Du ansvarar för att bygga på den kompetens och kvalitet som finns sedan tidigare och att föra in nya idéer som kan utmana och utveckla organisationen. Det innebär att en av huvudutmaningarna i denna roll är att leda och utveckla denna redan idag kompetenta organisation till nästa nivå.

Viktigt i rollen är att ha en stor förståelse för försäljning och marknad och ha förmåga att se på omgivningen och följa de trender, förändringar och strömningar som sker hos de olika kunderna. Du är trygg i ditt ledarskap och coachar ditt team och är ytterst ansvarig för att vårda och utveckla befintliga kunder samtidigt som nya kunder bearbetas. För att lyckas i denna roll krävs också ett nära och förtroendefullt samarbete med övriga funktioner i organisationen, såsom Customer Service, Operations och Produktansvariga.

Ett gott ledarskap är centralt och som person är du engagerad och entusiasmerande med förmåga att utveckla resultatorienterade medarbetare i ett positivt ”lagarbete”. Avgörande för att lyckas i den här rollen är din övertygelse om att du, med energi och entusiasm, kan driva och utveckla försäljnings och marknadsstrategier framåt för att nå uppsatta resultatmål. Tjänsten är placerad på huvudkontoret beläget norr om Stockholm.

Vi erbjuder

Detta är en utmanande och omväxlande tjänst i en internationell koncern med många kontakter på beslutsfattande nivå. Organisationen kan beskrivas som professionell med mycket resultat och målfokus och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk, föränderlig miljö med höga ambitioner. Företaget är internationellt med en marknadsledande position både lokalt och globalt, och man har tillväxtambitioner vilket ger många intressanta möjligheter för rätt person. I denna roll har du ett stort inflytande och rapporterar till VD samt är medlem i den svenska ledningsgruppen. Sälj och marknadsorganisationen består idag av drygt 30 medarbetare.

Kvalifikationer

  • Flerårig erfarenhet av säljledande roller inom transport- och logistikbranschen
  • Stor kommersiell förståelse – förstå kundernas behov och krav
  • Gedigen erfarenhet av personalledning och gärna även ledningsgruppsarbete
  • Erfarenhet från försäljning av tjänster i en internationell miljö
  • Troligen har du en akademisk bakgrund

Egenskaper

  • Social och utåtriktad
  • Positiv ledare med förmåga att engagera och entusiasmera medarbetare
  • Nytänkande
  • Strukturerad med ordning och reda
  • Resultatinriktad, med en hög energinivå och drivande förmåga

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Rekryteringskonsult Per Jerndahl på K2 Search AB, tel. 072 301 47 99 alternativt Researchkonsult Anders Hollqvist tel. 073 514 33 09. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Eftersom rekryteringsarbetet startar direkt, kommer intervjuer att ske löpande. Vi vill därför ha din ansökan snarast möjligt. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Executive Search se.