Vxl: 010-209 97 22
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Regionchef Öst, Bostad

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar attraktiva boendemiljöer i nyproduktion. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare, med bostadsrättsföreningar och kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare som arbetar mot samma mål – att vara ledande i utveckling, produktion och förvaltning av rummen som du bor och arbetar i. Med vår kooperativa värdegrund är Riksbyggen en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Här får du ett jobb med rum för hela livet! Läs mer på www.riksbyggen.se

Riksbyggen, med sina två affärsområden Bostad och Fastighetsförvaltning, står inför spännande utmaningar med att utveckla affärsverksamheten. AO Bostad arbetar med nyproduktion och ombyggnation av bostäder och är indelat i fyra geografiska regioner.

Rollen som Regionchef Öst innebär i stora drag att strategiskt leda och utveckla verksamheten i regionen i enlighet med budget och affärsplan. Regionen omfattar Mälardalen, Östergötland, Kalmar, Blekinge och Kronobergs län. Du kommer att vara Riksbyggen ansikte utåt i regionen och verka för att bygga goda relationer med beslutsfattare på kommuner, intressegrupper, leverantörer och kunder. Vidare ansvarar du för att identifiera och skapa nya affärsmöjligheter. På en strategisk nivå leder du den dagliga verksamheten vid markförvärv, produktion samt marknadsföring/försäljning av bostäder. En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har en utvecklad social förmåga, kunskap av och intresse för affärer samt ett engagemang för samhällsutvecklingsfrågor. Du verkar i nära samarbete med Riksbyggens andra affärsområde, Fastighetsförvaltning. Regionen består av 27 personer med två marknadsområdeschefer som rapporterar till dig.  

I din roll verkar du aktivt för en öppen dialog med dina medarbetare. Du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att dina medarbetare förstår vilka mål ni tillsammans skall uppnå. Du är en förebild avseende företagets värderingar. Du ingår i affärsområdesledningen tillsammans med övriga tre regionchefer, en controller och Vice VD/affärsområdeschef samt rapporterar till sistnämnd.

Vi erbjuder

Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomisk välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För rätt person innebär aktuell roll ett fritt arbete med goda möjligheter att få vara med och göra skillnad. Du stimuleras av utmaningar och ser möjligheter. Riksbyggen erbjuder goda karriärmöjligheter internt.

Vem är du?

Vi söker dig som vill vara med på en spännande resa av fortsatt utveckling i vår östra region. Du har god vana av att arbeta affärsmässigt och kundnära samt känner ett starkt engagemang för frågor inom samhällsutveckling. Tidigare erfarenhet kopplad till fastighetsbranschen inom såväl offentlig som privat sektor värdesätts och ditt kommersiella intresse är ett framträdande karaktärsdrag.

Vi ser vidare att du har

  • Tidigare chefserfarenhet med goda resultat
  • Lokal förankring
  • Akademisk utbildning

Som person är du resultatorienterad med starkt driv och initiativförmåga. Du har en mycket social förmåga, är lyhörd och duktig på att bygga goda relationer. Du är analytisk, strukturerad, tydlig och
har en mycket god kommunikativ förmåga. Som ledare är du förtroendeingivande, vägleder och motiverar du dina medarbetare med trygghet, integritet och god självtillit. Vidare är du flexibel, prestigelös, jordnära och ”hands on”.

Vi ser gärna kvinnliga sökande.

Eventuella frågor om tjänsten kan besvaras av Eva Hartzell på K2 Search AB, tel. 013-327 02 10. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi kommer att läsa ansökningar löpande varför vi ber dig att ansöka tjänsten snarast. Ansök tjänsten på  www.k2search.se

Executive Search se.