Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Redovisningsspecialist IFRS

Teliasonera är en internationell koncern med en global strategi, men varhelst vi verkar, agerar vi som ett lokalt företag. Vi erbjuder våra tjänster på 20 marknader.

Dina arbetsuppgifter

I denna roll bevakar du förändringar kring ifrs och årsredovisningslagen för att analysera och applicera nyheter till teliasoneras redovisningsprinciper enligt ifrs. Du utvecklar, implementerar och kommunicerar nya policies och processer för att på bästa sätt matcha omvärldens krav inom området.

I din roll är du en person med expertis inom området och blir ett bollplank samt i ofta förekommande dialog med medarbetare inom teliasonera. Din support i redovisningsfrågor är avgörande för teliasoneras kvalitet inom området. Du stöttar även med redovisningsregler för t.ex. Avyttringar, funding arrangements, revenue recognition-frågor samt klassificering av capex/opex.

Som redovisningsspecialist är du ansvarig för att godkänna förändringar i den gemensamma kontoplanen som ligger till grund för teliasoneras koncernredovisning samt för samtliga redovisningsprinciper i både kvartalsrapport och årsredovisning. Som expert inom redovisning och tillämpning av ifrs blir du även den naturliga deltagaren vid komplicerade fall hos teliasoneras revisorer, samt agerar ledare i vissa koncerngemensamma finansiella projekt.

Vem är du?

Vi erbjuder

Egenskaper

K2 Search samlar Sveriges främsta rekryterare, researchers och koordinatorer i Stockholm, Malmö, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors med ett enda syfte – att med executive search hjälpa dig stärka din affär och göra din organisation ännu starkare. Läs mer

id608