Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Partner Account Executive


akamai technologies erbjuder globala distributionstjänster via internet. med hjälp av tekniker som spegling, komprimering, förhämtning och trafikstyrning distribuerar och accelererar akamai technologies hemsidor och applikationer. företaget har ca 4000 anställda runt om i världen och är ett av världens snabbast växande it företag. läs gärna mer på www.akamai.com

som partner account executive ansvarar du för att etablera kontakter och knyta samarbetsavtal med strategiska partners i norden för att på så sätt öka försäljningen av akamais produkter. akamais kunder är stora nordiska globala företag och ditt mål blir att från grunden bygga ett partnernätverk som kan svara för 20 procent av akamais omsättning i norden inom 1-2 år. för rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter inom en internationell organisation med kraftig tillväxt. tjänsterna har sålts i över 10 år och bland företagets över 4 000 kunder återfinns många välkända företag och webbplatser, bland annat itunes, facebook, sony, microsoft, volvo, bbc, audi, svt, dr, nrk, yle . år 2013 omsatte akamai ca 1.7 miljarder dollar. det är en ökning med 20 procent jämfört med året innan.

vi erbjuder

en möjlighet att vara med och driva den fortsatta expansionen av akamai i norden och ta huvudansvaret för att etablera ett partnernätverk. akamai är ett amerikanskt företag och som partner account executive ingår du i den nordiska organisationen och rapporterar till nordenchefen baserad i sverige. förutom de internationella kontakterna arbetar du främst med dina kompetenta och erfarna kollegor på kontoret i solna samt identifierar och etablerar ett fungerande partnernätverk.

kvalifikationer

3-5 års erfarenhet av att ha etablerat och utvecklat en partnerorganisation inom it-branschen. viktigt är att du har arbetat i ett företag med transaktionsbaserade tjänster. det är speciellt meriterande om du har erfarenhet av arbete i en internationell organisation, gärna med säkerhetslösningar och du bör ha ett intresse för bakomliggande teknik. främst brinner du för att se andra lyckas med din hjälp.

du kommer att arbeta med nya partners i norden och koncernspråket på akamai är engelska, därför pratar och skriver du flytande svenska och engelska. kunskap i andra nordiska språk är meriterande men inte något krav.

egenskaper

-affärsmässighet
-driv
-uthållighet
-relationsorienterad
-ödmjukhet
-vilja att se andra lyckas

önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med ulf lindén på k2 search ab, tel. 076-000 18 09. alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. ansök tjänsten på www.k2search.se. vi behöver din ansökan omgående då vi intervjuar löpande.

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611