Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Utredningsingenjör till Tekniska verken Driftum


tekniska verken-koncernen i linköping med 900 anställda skapar nytta i vardagen för omkring 300 000 privat- och företagskunder, genom att erbjuda ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, energieffektivisering, avfallshantering, bredband och biogas. tillsammans med sina kunder driver företaget utvecklingen mot sin vision – att bygga världens mest resurseffektiva region. bolaget har flera dotterbolag, bl.a. tekniska verken driftum ab med ca 125 medarbetare som bl. a. arbetar med att utveckla framtidssäkra lösningar för samhällsviktig infrastruktur och ett resurseffektivt samhälle samt att säkra rätt leverans av vatten och energi. bolaget består av två affärsområden – infrateknik och mätteknik. affärsområde infrateknik, avdelning teknik söker nu en utredningsingenjör. avdelningen består av tre grupper varav gruppen för fjärrvärmekonstruktion och dokumentation är den grupp där rollen finns. mer information finner du på www.tekniskaverken.se/driftum

gillar du att arbeta som konsult med spännande uppdrag inom samhällsviktig infrastruktur som resulterar i ett resurseffektivt samhälle? ett arbete som bidrar till vår vision att bygga världens mest resurseffektiva region.

drivs du av att sätta dig in i komplicerade problemställningar och hitta flexibla, framtidssäkra, kvalitativa lösningar som både gynnar dina kunder och som är kostnadseffektiva?

har du erfarenhet av arbete med projektering, rörkonstruktion, energiteknik, tryckkärlsdirektiv och entreprenadjuridik?

då är du förmodligen den vi letar efter!

vi erbjuder
en spännande nyckelroll där du arbetar konsultativt mot interna kunder, såväl strategiskt som operativt. du kommer att ha många kontakter både internt och externt. du ansvarar för utredningsuppdrag inom fjärrvärme-, fjärrkyla-, biogas- och markvärmeprojekt. i tjänsten ingår även projektering, konstruktion samt tryckfalls- och hållfasthetsberäkningar. det kan också bli aktuellt med projektledning framöver. 

projekt som t ex ostlänken, vallastaden, byggandet av en ny simhall och andra stora projekt i linköping ställer krav på nytänkande och flexibilitet. spännande utmaningar i form av ledningsbyten, nedmontering av den stora pannan vid resecentrum, planer på energieffektivisering och funderingar kring framtida energibehov innebär mycket rörkonstruktion framöver. i rollen som utredningsingenjör kommer du att ha stor möjlighet att vara med och påverka och driva utvecklingen.

rollen kräver att du är initiativrik, drivande och affärsmässig samtidigt som du är analytisk, strukturerad, kvalitetsmedveten och noga med detaljer. du kommer att ingå i olika projektgrupper där du ansvarar för att driva din del i projekten på ett snabbt och självständigt sätt för att uppnå goda resultat. vi ser att du har förmåga och kompetens att bredda gruppens teknikkunnande för att få flera kunder inom koncernen.

du kommer att få stor frihet under eget ansvar och rapporterar till din gruppchef. i gruppen ingår i dagsläget sju medarbetare.

kvalifikationer

 • utexaminerad civilingenjör eller högskoleingenjör med relevant inriktning, exempelvis konstruktion, energi, maskin eller väg- och vatten.
 • har du arbetat länge inom området kan erfarenheten uppväga utbildning, men vi tror att du i så fall är gymnasieingenjör.
 • minst fem års erfarenhet av arbete inom projektering och konstruktion
 • ska ha jobbat i auto-cad eller motsvarande
 • kunskap om hur värme påverkar olika rörkonstruktioner
 • erfarenhet av arbete med rörkonstruktion gärna från processindustri, med energiteknik och tryckkärlsdirektiv. 
 • förstå samhällsbyggnadsteknik

meriterande

 • erfarenhet av rörkonstruktion inom processindustrin
 • erfarenhet och kunskap om distributionssystem/markförlagda ledningar
 • erfarenhet av entreprenadjuridik
 • kunskap om ånga
 • erfarenhet från dokumentation i bim

egenskaper

 • teknikkunnig
 • drivande och resultatinriktad
 • analytisk med affärsmässig förmåga
 • kommunikativ med en pedagogisk ådra
 • relationsskapande och serviceminded

önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft på k2 search ab, tel. 0760-001817. alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. då ansökningar hanteras löpande vill vi ha din ansökan snarast. ansök till tjänsten på www.k2search.se

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611