Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Channel Manager för den svenska projektmarknaden

somfy är världsledande när det gäller motorer och styrsystem för solavskärmning.

sedan starten 1969, arbetar somfy med att utveckla produkter och lösningar som ökar komforten och säkerheten, samtidigt som de sparar energi, i privatboende såväl som i fastigheter.

somfy arbetar över hela världen, har dotterbolag i 53 länder och finns i samtliga världsdelar. somfys produktionskapacitet är fördelad på 8 fabriker. produkterna säljs till 30.000 återförsäljare och används av 220 millioner kunder över hela världen.

denna tjänst är inom somfy´s ena kanal, projektmarknad, som arbetar inom ett segment som heter cbs (commercial building systems) vilket är b2b mot fastigheter. detta är ett satsningsområde inom koncernen där det finns stor utvecklingspotential. tjänsten rapporterar till en channel director, som är placerad på somfy nordics huvudkontor i malmö.

som channel manager arbetar du operativt och aktivt med kvalificerad försäljning mot befintliga kunder samt underhåller dessa. du arbetar även med att hitta nya aktörer på marknaden och identifierar nya kunder, vilket är en viktig del av tjänsten. en viktig del är även att ha relation och kontakt med föreskrivande led, dvs arkitekter och tekniska konsulter. det handlar dels om ren idéförsäljning samt mer traditionell försäljning.

utöver försäljningsdelen som innebär budgetansvar, offerter, upphandlingar och avtal så innebär tjänsten även att göra ritningar samt att vara med i byggmöten, främst inom medelstora projekt. du är också ansvarig för teamet i sverige som består av 3 personer utöver denna tjänst. det är en teknisk säljare i stockholm samt en tekniker i stockholm och en tekniker i malmö. du har fullt personalansvar för dessa samt även fullt resultat- och lönsamhetsansvar för denna kanal i sverige där fokus är att utöka marknaden och skapa stark tillväxt.

vi erbjuder

du får möjlighet att komma in i ett starkt bolag med högkvalitativa tekniska produkter. du får även möjlighet att arbeta inom ett av koncernens satsningsområde. det är en resa som nyss börjar som du får möjlighet att vara med på och som företaget tror kommer bli riktigt framgångsrik. det är en roll där du får ett stort ansvar och mandat att påverka resultatet.  vi erbjuder ett mycket spännande, självständigt och utmanande arbete i en marknad som växer snabbt. du kommer att ingå i ett litet team samt att du fortlöpande får den produktutbildning som krävs.

kvalifikationer

 • teknisk kunskap och utbildning, du är tekniker i grunden.
 • försäljningserfarenhet inom b2b inom någon form av teknisk försäljning / industri försäljning.
 • du kan ha en bakgrund som elektriker, industritekniker, automationsingenjör eller liknande.
 • du är van att driva din försäljning självständigt och är bra på att strukturera upp denna.
 • du har dokumenterade resultat att påvisa inom försäljning.
 • vi söker en person som har arbetat med försäljning mot fastighetsbolag och/eller entreprenörer och har ett starkt kontaktnät inom branschen.
 • önskvärt om du haft ledaransvar tidigare alternativt att du har ledarpotentialer och är redo att axla detta ansvar.
 • körkort är ett krav.

egenskaper

 • utåtriktad och kommunikativ
 • ansvarstagande
 • affärsmässighet
 • resultatinriktad
 • självständig och egen motor/drivkraft
 • ledarpotentialer/egenskaper

övrigt

placering på företagets nordiska huvudkontor på limhamn, malmö.

K2 Search samlar de bästa inom rekrytering, research och koordinering med syfte – att med executive search hjälpa dig stärka er affär och göra er organisation ännu starkare. Läs mer

id509 1