Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

HR Chef Däckia – Pirelli Tyre Nordic

Däckia AB är en av Sveriges ledande däckservicekedjor och vänder sig till privatpersoner och företag. I kedjan ingår 92 Däckiaverkstäder och 65 samarbetspartners över hela landet. Däckia har ett brett sortiment av däck och fälg, för att serva allt från stora entreprenadmaskiner till skottkärror.

I Bollnäs finns även en regummeringsanläggning med ett eget unikt system kallat Unicircle. Företaget har också en anläggning i Karlstad, Interwheel, för kompletta hjul.

Däckia AB ägs sedan juni 2012 av Pirelli. De senaste åren har präglats av stabil lönsamhet, tillväxt och utvecklingsprojekt. Grunden för framgångarna är engagerade och kunniga medarbetare och partners. Under 2013 omsatte bolaget drygt 800 miljoner kronor och sysselsatte lite drygt 400 personer. Pirelli grundades 1872 och är noterat på Milano-börsen sedan 1922 och utmärker sig genom sin långa industriella tradition som alltid har kombinerat en kapacitet för innovation med produktkvalitet och ett starkt varumärke.

 

I rollen som HR Chef är du ytterst ansvarig för  HR arbetet. Du har det övergripande ansvaret för HR frågor från strategi till handling. Du kommer att arbeta nära organisationen vilket kräver affärsförståelse för en verksamhet som omfattar försäljning, verkstad och däckservice. Det är viktigt att du är synlig och har en nära kontakt med verkstäderna, jobbet görs till stor del ute på fältet. Du ingår i ledningen för både Däckia och Pirelli Nordic där du förväntas skapa insikt i verksamhetens behov och förankra HR-initiativ kopplade till affärsmålen. Du har god förståelse för hur HR kan bidra till affärsnyttan och förmåga att skapa förtroende i organisationen för din kompetens. Du är van att driva förbättrings och förändringsprojekt. Eftersom det är en internationell koncern skall du även kunna arbeta med engelska som koncernspråk. Du rapporterar till VD Pirelli Tyre Nordic och VD Däckia. Resor i tjänsten förekommer.

Du ansvarar för utveckling av och leder allt arbete i HR kedjan kring rekrytering, anställning, kompetensutvecklingsfrågor, löner, arbetsrättsliga frågor och fackliga förhandlingar, att attrahera och behålla personal samt att utveckla och stötta chefer och ledare.

För att trivas i denna roll är det viktigt att du är öppen och nätverkande i organisationerna samt att du känner dig trygg och vågar ta diskussioner med ledare och chefer, och att du ständigt driver HR frågorna inom organisationen framåt. Du har god kännedom om och kan beskriva hur HR bidrar till affärsmålen och motiverar föreslagna aktiviteter.

Vi erbjuder

I rollen som HR Chef får du möjlighet att arbeta i en stor internationell koncern, i kombination med den framgångsrika Däckia organisationen. Pirelli Tyre Nordic har sin verksamhet i Alvik och Däckia sitt kontor i Täby samt att du kommer att vara mycket ute på fältet. Du ingår i båda verksamheternas ledningsgrupper och du rapporterar både till Pirellis nordiska VD och till Däckias VD. Detta innebär att du har en mycket central och viktig roll i organisationen. Till dig rapporterar en Personal och Löneadministratör.

Kvalifikationer

  • Erfarenhet och HR kompetens från både tjänstemanna och kollektivområdet
  • 5-7 års erfarenhet av brett HR arbete och med personalansvar och ledningsgruppsarbete
  • Kunskap om service och försäljningsorganisationer
  • Van att arbeta i en internationell koncern
  • Akademisk examen inom HR alternativt Ekonom med HR och arbetsrätt.

Egenskaper

  • Förtroendeingivande med integritet
  • Beslutsmässig med mod att driva och stå på sig
  • Kommunikativ och relationsskapande
  • Förmåga att prioritera och strukturera
  • Flexibel och lösningsorienterad

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Pia Clark på K2 Search AB, tel. 076-000 18 11. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast då intervjuer sker löpande. Ansök tjänsten på www.k2search.se

 

Sedan 1996 har K2 Search som rekryteringsföretag utfört över 2500 Executive Search-uppdrag inom olika branscher och funktioner. Läs mer

id409 3