Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Solution Architect

Polycom utvecklar videokonferenslösningar som möjliggör personliga möten mellan människor oavsett placering. De har mer än 400 000 kunder över hela världen. Polycom är en internationell koncern med huvudsäte i San José, USA med cirka 3800 anställda i 31 länder, varav 10 anställda finns på Nordenkontoret placerat vid Globen i Stockholm. Läs mer på www.polycom.com

Som Solution Architect på Polycom arbetar du som tekniskt säljstöd och rådgivare till kunderna som framför allt utgörs av teleoperatörer i Norden. Baserat på kundens behov och förutsättningar arbetar du fram lämpliga lösningar för välfungerande videokonferenser bestående av tekniska hård- och mjukvaror. Du stöttar säljarna i kundmöten och har en viktig, och ofta avgörande, roll i dina demonstrationer av föreslagna lösningar. Som teknisk expert utbildar du också säljarna internt och hos Polycoms återförsäljare. Tjänsten ingår i System Engineers-teamet för EMEA och du rapporterar till Sales Engineer Manager Nordics.

För att lyckas i rollen har du god teknisk kompetens, företrädesvis inom nätverk, video och/eller IP telefoni, kombinerat med ett affärssinne. Du är en utmärkt presentatör som med lätthet anpassar ditt budskap till lyssnaren på ett pedagogiskt sätt. Du förmedlar trygghet i din kunskap så att kunderna får förtroende för dig.

Vi erbjuder

En rolig, utmanande och varierande roll där din insats har stor påverkan på hur rörlig bild används i kommunikationen människor emellan. Här får du arbeta med varierande uppgifter och med stor frihet under ansvar. Du har din arbetsplats på kontoret och showroomet vid Globen i Stockholm samt hemifrån via videouppkoppling. Kulturen präglas av engagemang, hög kvalitet i leverans och flexibilitet. För rätt person erbjuds en spännande roll i en internationell koncern.

Kvalifikationer

  • Förstår teknik från både ett tekniskt och användarperspektiv, dvs. hur den används och vilka fördelar tekniken innebär för andra människor.
  • Skicklig i minst ett par av följande områden: nätverk, IP-telefoni, video, applikationsutveckling, Microsoft, affärsprocesser – kunskap i flera eller samtliga av dessa områden är meriterande.
  • Erfarenhet av försäljning till företagskunder på hög nivå i organisationer.
  • Utmärkt presentatör, kan anpassa innehållet till mottagaren.
  • Talar engelska obehindrat.

Egenskaper

  • ”Trusted advisor” – trovärdig och förtroendeingivande som rådgivare.
  • Stark kommunikatör – presenterar tekniska lösningar inför blandade grupper på ett lättförståeligt sätt.
  • Kundorienterad och anpassningsbar – lyhörd för kundens behov, tar fram anpassade lösningar utifrån givna förutsättningar. 
  • Strukturerad projektledare som tar ansvar för och självständigt driver sina projekt framåt.

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Cecilia Linhart på tel.076-0001803 eller Johanna Bogren på tel.076-3084683 på K2 Search AB. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök tjänsten på www.k2search.se

K2 Search samlar Sveriges främsta rekryterare, researchers och koordinatorer i Stockholm, Malmö, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors med ett enda syfte – att med executive search hjälpa dig stärka din affär och göra din organisation ännu starkare. Läs mer

id608