Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Rektor/ VD

Folkuniversitetet är ett studieförbund som består av fem fristående stiftelser med säte i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå. Folkuniversitetet bedriver verksamhet på 100 orter och har ca 7000 medarbetare. Det är ca 200 000 deltagare som deltar i studiecirklar, utbildningar och skolor varje år. Folkuniversitetets affärsidé: ”Genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Läs mer om Folkuniversitetet på www.folkuniversitetet.se

Verksamheten drivs inom tre grenar: folkbildning, uppdragsverksamhet och skolor. Stiftelsen är verksam i Uppsala, Dalarna, Örebro, Västmanland och Gävleborg. Verksamhetens totala omsättning uppgick till 95 MSEK 2013.

Rektor ansvarar för och driver den övergripande verksamheten, vilket innebär fullt ekonomiskt- och personellt ansvar. Det är en verksamhets- och idédriven organisation där avdelningschefer och utbildningsledare arbetar självständigt med stöd från rektor. Verksamheten har även en regionadministration på tre personer i Uppsala, som leds av rektor.

Inledningen av 2014 har varit positiv och resten av året planeras fortsatt stabil och trygg tillväxt. Uppdragsverksamheten är det område som har växt mest och som även kommer att växa ytterligare de närmaste åren. Målet är att vara den ledande anordnaren av folkbildning och vuxenutbildning 2016. Att ständigt arbeta med att ha nöjda kunder idag och imorgon är viktigt för Folkuniversitetet. För att lyckas med det krävs nöjda medarbetare som trivs och utvecklas. Ytterst handlar det om att skapa en trygg tillväxt som skapar utvecklingsmöjligheter, detta är viktiga fokusområden för rektors arbete.

Det dagliga arbetet som rektor handlar till stor del om att arbeta nära regionerna. Leda och coacha de ansvariga chefer som finns inom de olika grenarna. Utöver det samverkar rektor med övriga Folkuniversitet för att utveckla organisationen i stort. Regelbunden dialog sker med styrelsen och styrelseordförande. En del av sin tid lägger rektor på att vara involverad och engagerad i aktuella utvecklingsprojekt. I sitt arbete har rektor många kontaktytor, det är ex Universitet, kommuner, politiker, företag och samarbetspartners av olika slag.

Vi erbjuder

En publik roll på en komplex arena, där du starkt bidrar till utvecklingen av bildningen i regionerna och så även i Sverige. Du får vara aktiv och närvarande i olika delar av samhället genom att ständigt bygga och utveckla viktiga relationer och nätverk. Arbetet är varierat både när det gäller arbetsuppgifter och möte med olika människor. Du tar huvudansvar för att leda verksamheten med fortsatt stabil tillväxt och ständig utveckling. Rollen ger dig stora möjligheter, men är också en roll med stort ansvar.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning eller motsvarande
 • Minst 5 års chefserfarenhet med fullt ansvar för både personal och ekonomi
 • Hög arbetskapacitet, förmåga att hantera många parallella arbetsuppgifter och projekt
 • Utmärkt svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande erfarenheter

 • Arbete i pedagogisk miljö
 • Arbetat som chef över andra chefer
 • Ledarerfarenhet från ideell och/eller privat utbildningssektor
 • Erfarenhet och inblick i komplexiteten gällande lagar, regler, krav och förväntningar inom utbildningssektorn
 • Van att arbeta med att bygga upp och underhålla relevanta nätverk och relationer

Egenskaper

 • Situationsanpassat ledarskap
 • Samhällsintresserad och/eller ideellt engagerad
 • Öppenhet för nya idéer
 • Samarbetsförmåga och intresse för utvecklingsarbete
 • Förmåga att balansera kunskap och känsla

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Sara Jansson på K2 Search AB, tel. 073-543 74 12. P g a semestertider så kan frågor dock endast besvaras fram t o m 3 juli och därefter från den 4 augusti igen. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den 15 augusti, urval sker löpande. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611