Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Group Accounting Manager


om kinnarps

kinnarps är en svensk inredningskoncern som erbjuder innovativa och inspirerande helhetslösningar för arbetsmiljöer. företaget grundades 1942 av jarl och evy andersson. vi är ledande i europa i vår bransch och finns representerade i ca 40 länder. vår utgångspunkt är hållbarhet, välmående och lönsamhet för de som använder de miljöer vi skapar. idag inreder vi alla typer av arbetsplatser, kontor, skola/utbildning och vård/omsorg. kinnarps har ca 2 500 anställda och omsättningen 2012/2013 uppgick till 3,8 miljarder sek. koncernen uppfyller de ledande miljömärkningarnas krav och är certifierat enligt fsc®, iso 9001 och 14001. läs mer på www.kinnarps.com

vill du leda utvecklingen av kinnarps redovisningscenter?

ekonomiavdelningen ansvarar för att kinnarpskoncernen har effektiva rutiner och system för redovisning av affärstransaktioner. avdelningen har idag ca 20 medarbetare och förberedelser pågår för att utöka redovisningen i kinnarp ytterligare därför söker vi nu en driven group accounting manager som kan leda utvecklingen av avdelningen effektivt tillsammans med medarbetarna.

utmaningen

i rollen som group accounting manager kommer du övergripande att ansvara för hela den samlade redovisningen inom kinnarpskoncernen. vi står inför uppbyggnad av ett shared service center (ssc) i kinnarp där du kommer att vara den som driver och leder det arbetet. mer konkret omfattar ansvaret i rollen att, succesivt inom alla bolag i koncernen, driva arbetet och utvecklingen av kund-och leverantörsreskontra med betalningar och bankavstämningar, huvudbok, redovisningsprinciper, konsolidering inkl. ägande av konsolideringsverktyg. vidare ansvarar du för årsredovisning, skatt och transfer pricing, planering av rapporteringscykel tillsammans med business control samt ha toppkontakt med extern revisor. rollen rapporterar till koncernens cfo. resor förekommer i tjänsten.

din bakgrund

vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att framgångsrikt leda en redovisningsfunktion med ansvar för fler länder än sverige. du har eftergymnasial utbildning med inriktning på redovisning och håller dig väl uppdaterad på gällande regler och lagar inom området. att du talar och skriver obehindrat på engelska är ett krav medan ytterligare språkkunskaper är meriterande. du har erfarenhet och vilja att leda i förändring.

är du den vi söker?

för att lyckas i rollen group accounting manager krävs ett tydligt, respektfyllt och utvecklande ledarskap med fokus på både uppgift och människa. du vill och vågar driva en utmanande utveckling inom koncernen med uppdrag att koncernövergripande effektivisera, kvalitetssäkra och leverera rätt underlag i rätt tid och önskad kvalitet till kunden, med företagets strategi, mål och behov i ständigt fokus. vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

vad gör detta till din utmaning?

vi vill att du berättar för oss vad det är som gör jobbet som group accounting manager till just din utmaning. vad är det som lockar dig och vad tänker du kring rollen? berätta helt enkelt för oss varför du vill anta utmaningen!

övrigt

tillträde: snarast
Placeringsort: kinnarp
Varaktighet: tillsvidare

Sedan 1996 har K2 Search som rekryteringsföretag utfört över 2500 Executive Search-uppdrag inom olika branscher och funktioner. Läs mer

id608