Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Kvalificerad teknisk säljare mot KemiLab

Scantec Nordic är en av Sveriges största distributörer av tillbehör och förbrukningsartiklar samt instrument för Analys och Mätteknik. Scantec Nordic marknadsför och säljer produkter och tjänster till kemisk industrin, ”life science”, sjukhus, och universitet. Scantec Nordic är marknadsledande inom tillbehör och förbrukningsartiklar för kromatografi, och har en trogen kundgrupp som erbjuds utbildning via kurser och seminarier, hög närvaro och service.

För att möta den ökande efterfrågan på våra tjänster söker vi en Kvalificerad teknisk säljare mot KemiLab.

Dina arbetsuppgifter som teknisk säljare består i att besöka och bearbeta nya och befintliga kunder i Norden, dock främst i Sverige. Du säljer hela Scantecs utbud av förbrukningsartiklar och instrument för kromatografi. Scantec representerar leverantörer med produkter i teknikens framkant såsom Agilent Tecnologies, Thermo Scientific, Chromacol, Parker Balston, SGE, ACE, VICI, Optimize Akzo Nobel, Socorex samt många fler.

Du ingår vårt nordiska säljteam och förväntas att bidra till teamets framgång och försäljnings-utveckling. Du rapporterar till Försäljningschefen. Kunderna du träffar är främst laboratoriepersonal vid t ex forsknings-, tillverkning- och sjukhus lab. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att presentera Scantec Nordics sortiment av tillbehör, förbrukningsartiklar samt instrument för befintliga och nya kunder. Till din hjälp har du applikationskemister och supporttekniker samt marknadsledande produkter.

Med tanke på distriktets geografi är tjänsterna förenade med många resdagar. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att utvecklas som säljare inom teknisk kemi.

Vi erbjuder

Scantec erbjuder ett spännande uppdrag inom en framtidsbransch. Företaget har tydliga mål för kompetensutveckling för sina medarbetare. Företagskulturen kännetecknas av en öppen, teamorienterad, prestigelös och välkomnande atmosfär, av tillväxt och familjeföretagsanda. För att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner, med stor frihet under ansvar och engagemang för kunden högt på din agenda.

Kvalifikationer

  • Erfarenhet av teknisk försäljning, gärna från fältet
  • Erfarenhet att arbeta strukturerat mot både korta och långsiktiga budgetmål
  • Goda kunskaper i svenska, engelska och IT
  • Troligen har du en teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande teknisk kompetens.
  • Inriktning mot kemi. Kromatografi är meriterande

Egenskaper

  • Teamorienterad säljare
  • Tekniskt intresserad
  • Social och relationsskapande
  • Resultatorienterad
  • Trygg

I denna rekrytering samarbetar vi med K2 Search. Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Helen Tånghed Gunnarsson, tel. 0760 – 00 18 15 eller Maria Lidgren tel. 0735 – 32 09 49. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan. Välkommen med din ansökan på www.k2search.se

Executive Search se.