Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Försäljningschef

Som ett led i en förändringsprocess, för uppdragsgivares räkning, söker vi nu en försäljningschef.

Din roll som försäljningschef innebär att leda och delta i försäljningen på den svenska marknaden inom branschen byggmaterial och konstruktion. Kundsegmenten varierar men fokus ligger på wholesales, diy, contractors och end users. Du etablerar, förankrar och utvecklar en ny försäljningsorganisation som du ska styra, driva och utveckla. Du har förmågan att coacha och motivera dina medarbetare mot uppsatta mål samt skapa en god struktur.

Du arbetar kontinuerligt med strategisk planering och utvärdering av nya kunder. Som försäljningschef bevakar och utvecklar du vår position på marknaden genom att proaktivt förstärka våra framgångar och marknadsandelar inom våra olika affärssegment.

Vidare analyserar du andra relevanta aktörer, samt håller dig uppdaterad om rådande försäljningstrender inom branschen.

Du rapporterar till vd och sitter med i ledningsgruppen för det svenska bolaget och deltar även i den nordiska ledningsgruppen.

Vi erbjuder

Detta är en unik möjlighet att få vara med i en spännande förändringsprocess och utveckla ett framgångsrikt företag inom byggmaterial och konstruktion till nästa nivå och ytterligare stärka vår position på marknaden. Du får arbeta i en högpresterande miljö där du tillsammans med andra i ledningsgruppen och dina medarbetare kan påverka utformningen och utvecklingen av varumärket på den svenska marknaden.

Kvalifikationer

– erfarenhet från att framgångsrikt leda och driva en försäljningsorganisation med fokus på byggmaterial och konstruktion
– marknadsinsikt med förståelse för kunderna och de olika segmenten
– kännedom om ”tekniska beräkningar”
– minimum fem års relevant arbetslivserfarenhet

Egenskaper

– tydligt driv och engagemang
– säljfokuserad och kundorienterad, aktiv i säljprocesser
– stabil, trygg och erfaren ledare
– envis
– strukturerad

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611