Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Customs Manager

Vår uppdragsgivare är en internationellt verksam aktör inom retail med huvudkontor utanför sverige. Verksamheten bedrivs i många länder i europa via ca 1400 butiker. Vår uppdragsgivare är mycket framgångsrik och verksamheten växer kontinuerligt och snabbt. Man har en betydande kompetens att med framgång driva verksamhet inom internationell retail och detaljhandel. Verksamheten utvecklas snabbt och för att hela tiden ligga i framkant skall nu en ny viktig enhet byggas i trestads-området.

Tjänsten som customs manager är en absolut nyckelfunktion för förverkligandet av det framtida logistiska flödet i koncernen utifrån ett tullperspektiv. Du ansvarar för tullagret och alla gränssnitt till och från detta. Du har också ansvar för processerna inkl. Compliance/regelefterlevnad från inköp till tullager och är kravställare utifrån regler och lagar gentemot anläggningens operations manager. Du leder med fullt personalansvar arbetet vid tullavdelningen och säkrar kompetensförsörjningen. Rollen innebär även ansvar för tullsystemet och inköp av tulltjänster.

Rollen är strategiskt inriktad och du kommer att vara med i diskussionerna/besluten och ge råd om t ex vilket land varorna bör köpas ifrån utifrån ett tullperspektiv. Du har ansvar för att bygga upp en professionell och komplett organisation innebärande fungerande rutiner på plats inkl.

Vi erbjuder

rollen som customs manager är en nyckelfunktion i ett spännande företag i ett starkt utvecklingsskede. Rollen erbjuder en unik möjlighet att vara med och bygga upp och forma en enhet som skall betjäna hela koncernen. Målsättningen är hög och det kommer innebära en kraftig yrkesmässig utmaning. Organisationen är platt och informell och karaktäriseras av kommersiellt fokus, högt tempo med korta beslutsvägar, enkelhet och passion!

Vi söker dig som har/är

  • dokumenterad tullkunskap
  • gedigna kunskaper och erfarenheter inom tullområdet; tullagerlösningar, erfarenhet av verksamhet inom import/export, tullavdelning etc
  • erfarenhet av internationell handel utanför eu, gärna retail
  • språkligt stark (i tal och skrift)
  • affärsdriven
  • strukturerad med intresse för processer och att utveckla dessa
  • pragmatisk
  • helikopterblick

önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med k2 search ab, sara elliot, 0706-94 61 26, eller bengt olander, tfn 0760-00 18 05. Ansökningar och kontakter med k2 search behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan snarast, urval och intervjuer sker löpande.

K2 Search AB är ett av Nordens ledande executive search företag med 5 kontor i Norden: Stockholm, Malmö, Göteborg, Köpenhamn och Helsingfors. Läs mer

id608