Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Gruppledare till Grontmijs kontor i Linköping


grontmij med totalt ca 7500 anställda är ett ledande europeiskt teknikkonsultföretag med expertis inom områdena energi, vägar & gator, järnväg & spårväg, hållbara byggnader och vatten. vår grundprincip är ’sustainability by design’. med den som ledstjärna hjälper vi våra kunder att utveckla ett hållbart samhälle. grontmij grundades i holland 1915 och är noterat på nyse euronext-börsen. i holland är vi väletablerade men i sverige är vi fortfarande lite av en uppstickare. vi ser det som en möjlighet att tänka nytt och tänka om i en ung organisation. vår internationella erfarenhet och komptens är en styrka. men lika viktigt är att våra konsulter arbetar nära våra uppdragsgivares verklighet. därför är grontmij rikstäckande i sverige med verksamhet på ett tjugotal orter över landet. i sverige är vi verksamma inom husbyggnad, samhällsbyggnad och energi & elkraft. till vårt kontor i linköping, söker vi nu en gruppledare till energi & elkraft. mer information om grontmij finner du på www.grontmij.com 

har du erfarenhet av att arbeta som ledare, konsult eller projektledare och har varit involverad i utvecklings- eller ombyggnadsprojekt hos energibolag, inom va-verksamhet, i industrin eller hos en leverantör?  

är du en social relationsbyggare som gillar att sälja in dig själv såväl som dina medarbetare för att få in uppdrag och skapa en god beläggning för gruppen?

kan du coacha och leda dina medarbetare på en tillväxtresa med målet att fördubbla antalet medarbetare i gruppen och öka både omsättning och lönsamhet inom några år?

då är du nog den vi letar efter!

vi erbjuder
dig en spännande nyckelroll där du både kommer att leda gruppen och arbeta med egna utmanande och roliga konsultuppdrag. våra kunder finns inom energi-, vatten- och industriföretag i sverige och europa och vi arbetar också med utredningar för branschorganisationer, regioner och kommuner. gruppen energi & va fokuserar på affärer inom områdena energi (kraftvärme, pannor, ång- och gasturbiner, bränsle-, ask- och avfallshantering, bop m.m.), biogas, miljö samt va.

du har personalansvar med allt vad det innebär, t ex att forma och coacha såväl gruppen som individerna, att fördela och leda arbetet samt att hålla löne- och utvecklingssamtal. i rollen ingår även ansvar för gruppens beläggning – du ska bibehålla befintliga kundrelationer och dra in nya kunder – samt ha resultatansvar. ditt mål är att öka både beläggningen och lönsamheten i gruppen. gruppen, som idag består av fem personer, förväntas växa till det minst det dubbla inom några år. i rollen ingår många kontakter, både internt och externt.

vi tror att du är en entreprenöriell och resultatinriktad person med ett stort eget kontaktnät. kanske har du drivit eget? du har stort kundfokus och är duktig på att motivera och utveckla dina medarbetare. vi ser hellre att du är en bred generalist än specialist. gronmtmij är ett nytänkande företag som är öppet för förändring och du kommer att ha möjlighet att vara med och påverka och driva utvecklingen inom området energi & elkraft då du också ingår i affärsenhetens ledningsgrupp. rollen karaktäriseras av stor frihet under eget ansvar och du rapporterar direkt till affärsenhetschefen.

kvalifikationer

 • utexaminerad civilingenjör eller högskoleingenjör
 • har du arbetat länge inom området kan erfarenheten uppväga utbildning, men vi tror att du i så fall är gymnasieingenjör.
 • teknisk kompetens inom energi – och/eller va-sektorn
 • erfarenhet av projektledning
 • 5-10 års erfarenhet av arbete som t ex projektledare, ledare eller konsult inom energi- eller va-sektorn
 • erfarenhet av personalansvar eller personalledning

meriterande

 • stort eget upparbetat kontaktnät
 • erfarenhet av många olika sorters kunder och uppdrag
 • ha arbetat i projektform
 • bred generalist

egenskaper

 • social kompetens
 • relationsskapande
 • lyhörd med förmåga att lösa konflikter
 • affärsmässig, drivande och resultatinriktad
 • entreprenöriell

önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med marie ferntoft på k2 search ab, tel. 0760-001817. alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. ansökningar hanteras löpande, med uppehåll för semester under vecka 29 – 32. vi vill därför ha din ansökan snarast. ansök till tjänsten på www.k2search.se

Runt 250 chefsrekryteringar om året gör oss till ett av Nordens ledande Executive Search-företag. Läs mer

id611