Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

Sverigechef

Bürkert är en global leverantör av flödesregleringsutrustning, främst ventiler och givare vilka säljs som enskilda produkter eller som kundanpassade funktionslösningar. Koncernen är familjeägd och har sitt huvudsäte i södra Tyskland. Vi finns etablerade i 36 olika länder med 2500 anställda. Det svenska marknadsbolaget har sitt huvudkontor i Malmö och ett lokalkontor i Stockholm. Lager, montage och systemavdelning finns på vårt kontor i Danmark vilket medför att det råder ett nära samarbete över gränserna. Bürkert i Sverige har 19 anställda och omsätter ca 100 MSEK. Bürkert står nu inför en mycket stark tillväxt på grund av en stor mängd nya produkter samt ett tydligt fokus på systemlösningar vilket öppnar nya dörrar. Marknaden för Bürkerts produkter medger stora möjligheter för tillväxt.

Då vår nuvarande Sverigechef lämnar för nya utmaningar söker vi nu hans ersättare. Rollen som Sverigechef innebär att med personal- och fullt resultatansvar leda och utveckla verksamheten på den svenska marknaden. Dina viktigaste uppgifter är att aktivt utveckla affären mot befintliga såväl som nya kunder med fokus på försäljningsutveckling, lönsamhet och kundnöjdhet. Du arbetar med försäljning av allt ifrån enskilda komponenter till stora systemlösningar. Kunderna är OEM tillverkare och slutanvändare av produkter som kräver kvalificerad styrning av vätskor eller gaser.

I din roll som ledare är du en tydlig lagspelare och coach som motiverar och stimulerar teamet till framgång. Du verkar operativt i den dagliga verksamheten och har även ansvar för några egna kunder för att ha direktkontakt med marknaden. För att lyckas i rollen bör du god teknisk förståelse, erfarenhet av att leda ett säljteam och av egen försäljning av liknande produkter och systemlösningar. Alternativt arbetar du idag som konsultchef eller liknande inom automation och processtyrning och ser en roll med säljledning och ett generellt ledarskap som ett attraktivt nästa steg.

Vi erbjuder

Bürkert är en av de ledande tekniska innovatörerna inom flödeskontroll och är genom sina avancerade systemlösningar och sin globala täckning ett synnerligen attraktivt företag. Man har en stark finansiell ställning vilket ger goda förutsättningar för fortsatta långsiktiga satsningar på global produkt-och marknadsutveckling. I Sverige räknar man tack vare nya produktlanseringar och genom utökade satsningar inom utvalda marknadssegment med att kunna dubblera sin omsättning på några års sikt.

Kvalifikationer

  • Minst fem års erfarenhet av försäljning av liknande produkter och system till OEM tillverkare
  • Ledarerfarenhet och förmåga att coacha, entusiasmera och tydliggöra visioner
  • God teknisk förståelse inom flödesmätning och processkontroll
  • Vana vid och intresse för försäljning och att göra lönsamma affärer
  • Akademisk utbildning inom teknik och/ eller ekonomi

Egenskaper

  • Coachande ledarstil
  • Affärs- och resultatorienterad
  • Prestigelös
  • Kommunikativ
  • Beslutsmässig med stark egen drivkraft

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Arne Nordström på K2 Search AB, tel. 070-6989200. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611