Vxl: +46(0)10-214 66 46
Uppdrag
Detta uppdrag har blivit tillsatt! Se fler aktuella uppdrag här!

HR Partner med ansvar för Förhandlingar och Fackliga relationer

OKQ8 är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag med en omsättning på cirka 17,2 miljarder SEK i Sverige och 6,2 miljarder DKK i Danmark, exklusive moms och punktskatter. Totalt sett har bolaget ca 6000 anställda varav 4000 i Sverige och 2000 i Danmark. Från 1 augusti 2012 valde de två ägarna att slå samman OKQ8 och Q8 Danmark till ett skandinaviskt bolag med en gemensam organisation. Bolaget ägs till 50 % vardera av OK Ekonomisk Förening och Kuwait Petroleum International. Läs mer på www.okq8.se och www.q8.dk

Som ansvarig för HR Support & Förhandling på OKQ8 i Sverige är du HR:s kontaktperson gentemot de fackliga representanterna, som främst kommer från Transport, Unionen och Akademikerna. Det innebär dagliga förhandlingar om personalfrågor, övergripande förhandlingar kring kollektivavtalen, årliga lönekartläggningar samt uppdateringar i aktuella system och personalhandböcker i relation till vad som avtalats. Till detta är du ansvarig för utbildning av stationschefer i arbetsrätt. Rollen är placerad i Stockholm, resor inom Sverige förkommer, du rapporterar till Head of HR.

För att lyckas i rollen har du fördjupade kunskaper i svensk arbetsrätt. Du kan ge råd och förhandla på ett empatiskt och professionellt sätt. Du är organiserad och gillar att skapa struktur där det saknas. Som person är du trygg i dig själv och din kunskap, du är en stark kommunikatör som når fram med budskap lika bra till människor på alla nivåer. 

Vi erbjuder

En viktig roll i Sverige där du blir delaktig i att modernisera OKQ8 som bolag samt i utvecklingen av dess ”employer brand value”. Du kommer in i ett spännande skede när den skandinaviska HR-organisationen både är under uppbyggnad och utveckling, vilket innebär att du också får ett helhetsgrepp om skandinavisk arbetsrätt. OKQ8 är ett stabilt bolag som verkar för kontinuerlig tillväxt av verksamheten, en stor koncern som präglas av flexibilitet och där beslut tas lätt. För rätt person finns goda möjligheter till vidareutveckling inom koncernen.

Kvalifikationer

  • >Tre års erfarenhet från arbete med arbetsrätt och kollektivavtal.
  • >Tio års arbetslivserfarenhet.
  • God erfarenhet av förhandlingar med fackförbund eller fackliga representanter och arbetsgivarorganisationer; meriterande med erfarenhet från Svenska Transportarbetareförbundet.
  • Ekonomisk förståelse för intäkter och kostnader.
  • Akademisk examen inom HR, eller liknande, med fördjupade kunskaper i arbetsrätt.

Egenskaper

  • Stark kommunikatör
  • Självgående
  • Beslutsför
  • Strukturerad

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Cecilia Linhart på tel. 076-000 18 03 på K2 Search AB. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi vill ha din ansökan snarast. Ansök tjänsten på www.k2search.se

Vi hjälper er med en snabb tillsättning av en erfaren interimschef, utifrån era behov och önskemål . Läs mer

id611